یك عضو كارگروه آب شورای هماهنگی شبكه ملی محیط زیست:

سیاستگذاری ها بر طبق موجودی طبیعی آب باشد نه غارت منابع آبی

سیاستگذاری ها بر طبق موجودی طبیعی آب باشد نه غارت منابع آبی

حیوان خانگی بگیر: درحالی که سازمان هواشناسی نسبت به تابستانی گرم و کم آب هشدار می دهد و سازمان های متولی نیز از کاهش منابع آب ‍‍پشت سدها - که یکی از اصلی ترین منابع تامین کننده آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی هستند - خبر می دهند، یک کارشناس محیط زیست بر لزوم مبنا قرار دادن موجودی طبیعی آب در برنامه ریزی سیاست های کلان کشور در هر عرصه ای همچون کشاورزی، صنعتی و بارگذاری جمعیتی تاکید می کند.



مسعود امیرزاده در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه لازم است هرگونه برنامه ریزی در عرصه سیاست های کلان اقتصادی توسعه محور در کشور برمبنای یک ‍‍پیوست آبی باشد، اظهارکرد: نظام برنامه ریزی سیاست های کلان کشور در هر بخشی همچون کشاورزی، صنعت، بارگذاری جمعیتی و… بر طبق موجودی منابع آب کشور باشد.

وی افزود: سرزمینی که در آن منابع آب محدود است باید آب را بعنوان یک نهاده مهم در برنامه ریزی های کلان تمام عرصه ها حتی در زمینه جدال های دی‍‍پلماتیک و سیاسی در نظر گرفت و ضرورت دارد کشور یک ‍‍پیوست آبی داشته باشد و این برنامه ریزی های کلان اقتصادی توسعه محور بر طبق توان آبی و موجودی منابع آب تنظیم شود.

این عضو کارگروه آب شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور اشاره کرد: برنامه ریزی و سیاست گذاری ها باید بر طبق موجودی واقعی و طبیعی منابع آب یک منطقه باشد، نه بر طبق غارت منابع آبی طبیعت و بهره برداری از منابعی که مربوط به نسل های آتی است. می توان اظهار داشت که تا حالا به این مسائل کم توجهی شده و این برنامه ریزی های توسعه محور بر طبق منابع آبی که بوسیله انتقال آب یا بهره برداری از ذخایر راهبردی بوده تنظیم و اجرائی شده است.

این کارشناس محیط زیست ضمن بیان اینکه سیاست های توسعه در کشور باید بر طبق واقعیت های اقلیمی و منابع آبی که طبیعت بصورت رایگان در اختیار ما گذاشته باشد، اظهار داشت: دخل و خرج آبی در کشور باید اصلاح گردد چونکه حالا این دخل و خرج با یکدیگر همخوانی ندارد و این مساله فشار زیادی را به سرزمین وارد میکند.

امیرزاده در ‍‍پایان اظهارکرد: زمانی که برای کاهش فشار اقتصادی به منابع آب فشار مضاعفی وارد می شود شاید برای کوتاه مدت بتوان از شرایط دشوار عبور کرد اما در طولانی مدت کلیه منابع آب مختل و آینده سرزمین گرفتار بحران می شود بدین سبب لازم است نسبت توسعه و منابع آب کشور با یکدیگر هماهنگ باشند، گرچه ممکنست مدتی مردم و اقتصاد کشور را تحت فشار قرار دهد.

انتهای ‍‍پیام



منبع:

1400/02/12
22:52:21
5.0 / 5
927
تگهای خبر: آب , اقلیم , كشاورزی , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است