32 سال تخریب كرج را در چند ثانیه ببینید!

32 سال تخریب كرج را در چند ثانیه ببینید!

حیوان خانگی بگیر: این فیلم روایتی عینی از تغییراتی است كه به علت ساخت و ساز در شهری كه روزی باغشهر خوانده می شد بوجود آمده است، اینجا در چند ثانیه می توانید ببینید كه كرج در 32 سال از كجا به كجا رسیده است.


به گزارش خبرنگار ایسنا، این فیلم برپایه تصاویر هوایی كه در فاصله بین سال های 1363 تا 1395 از كرج گرفته شده ساخته شده است؛ جمعیت كرج در طول این 32 سال حدود 10 برابر شده و تراكم آن هم به 20 برابر میانگین تراكم شهرهای كشور رسیده است.
گسترش بافت مسكونی به موازات تخریب اراضی و محو شدن فضاهای سبز كرج در این فیلم به خوبی مشخص است كه یكی از علل آن سیاست های مركزگرایانه و مهاجرت جمعیت از اقصی نقاط كشور به تهران و كرج در طول این سال هاست.
تراكم بالای جمعیت در مناطق مختلف كرج یكی از تبعات این روند بوده است به صورتی كه تا سال 95 باید حداكثر 50 هزار نفر در منطقه كمالشهر ساكن می شد اما حالا جمعیت این منطقه از 170 هزار نفر هم عبور كرده است، یا در فردیس كه اغلب مدارس با كلاس هایی 45 نفره تشكیل می گردد.
تغییرات كالبدی جهانشهر، حصارك و كمالشهر، فردیس و محمدشهر و كلاك در این فیلم در طول این 32 سال به تصویر كشیده شده است.
تراكم جمعیت و استقرار 44 درصد واحدهای صنعتی و تولیدی كشور سبب شده تا كرج بعد از تهران و مشهد سومین كلانشهری باشد كه با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می كند؛ البته آلودگی هوا تنها مشكل زیست محیطی استان البرز نیست.
پیش از این حسین محمدی، مدیركل حفاظت محیط زیست البرز در سال 93 گفته بود، طی ۳۰ سال قبل ۵۰ درصد از فضای سبز كرج تغییر كاربری داده شده است.
وی گفته، كلانشهر كرج در ۳۰ سال قبل دست خوش تغییر شده و ۵۰ درصد فضای سبز تغییر كاربری داده شده است.در این وضعیت باغ شهر كرج به شهر خاكستری تبدیل گشته است و برای مقابله با این وضعیت در دولت تدبیر و امید برنامه پایش آلودگی هوای كلانشهرها به تصویب رسید كه حفظ و توسعه فضای سبز یكی از برنامه های آن است.
وی با اشاره به وضعیت باغ سیب مهرشهر خاطرنشان كرده، در این راستا باغ سیب مهرشهر كرج با پیگیری یك برنامه سه ساله احیا خواهد شد. بنیاد مستضعفان به كندن درختان مسن و بیمار اقدام نموده و بیشتر از ۷۰ هكتار از این باغ مجدداً در حال كشت است.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، باغ سیب اكسیژن شهر كرج را تامین می كند و نبض تپنده این شهر است و حجت الاسلام فخرالدین، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز در این باره گفته، هدف افرادی كه تلاش می كنند باغ سیب مهرشهر را از لیست میراث ملی خارج كنند، تخریب و از بین بردن درختان این اثر تاریخی است؛ باغ سیب مهرشهر قدمتی ۵۰ ساله دارد و دارای درختانی كهنسال و مثمر است، ازاین رو لزوم حفاظت از اراضی موسوم به باغ سیب و كاخ مروارید بعنوان میراث فرهنگی، طبیعی و تاریخی در شورای عالی معماری و شهرسازی ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ مصوب شد و مقررات ویژه ای هم برای حفاظت از این اثر تاریخی در نظر گرفته شد، بر مبنای همین مصوبه در سال ۹۵ سازمان میراث فرهنگی این باغ را در لیست آثار ملی بعنوان میراث طبیعی به ثبت رساند.
وی اضافه كرده، ثبت ملی این اثر تاریخی به دنبال ابراز نگرانی مردم از تخریب باغ سیب بود، چون شهر كرج از قدیم الایام بعنوان یك باغ شهر شناخته می شد و حفاظت از این محوطه خواست مردم این شهر بود.
او با بیان این كه باغ سیب ۳۶۰ هكتار است و مالك خصوصی ندارد، ادامه داده، اگر این اثر مالك خصوصی داشت، ما بطور قطع برای ثبت آن با مالك مشورت می كردیم، این باغ اكسیژن شهر كرج را تامین می كند و در شرایطی كه ارگان های عمومی همچون شهرداری باید برای تولید یك متر فضای سبز میلیون ها تومان هزینه كنند، این فضای سبز به صورت آماده وجود دارد و باید مورد حفاظت قرار گیرد.
استان البرز با مساحتی حدود 520 هزار هكتار معادل 4/4 درصد مساحت كشور، جمعیتی بالغ بر 4/7 میلیون نفر را در خود جا داده است كه این جمعیت سالانه با 3.5 درصد رشد، افزایش می یابد، جمعیتی كه عموما با مهاجرت همراه می باشد و نه رشد طبیعی، این به آن معناست كه افراد با حضور در استان نیازهایی را هم با خود به همراه می آورند.
عبدالهی، بخشدار وقت آسارا در سال 93 گفته، با بیان این كه 22 هزار متر مربع ساخت و ساز غیرمجاز در راه جاده چالوس تخریب شده است، می گوید: متاسفانه مسیر زیبای جاده چالوس به دلیل ساخت و سازهای غیر مجاز دیگر آن زیبایی سابق را ندارد و به زحمت می توان آن را پنجاهمین جاده زیبای جهان نامید. متاسفانه خیلی از قوانین در مورد مبارزه با ساخت و سازهای غیر مجاز از ضمانت اجرایی مناسبی برخوردار نیستند و امیدواریم به جایی برسیم تا قوانین مناسبی در این خصوص وضع شود.
بخشدار آسارا در مورد انتقال آب رودخانه كرج به تهران و مشكلات زیست محیطی ناشی از آن اظهار كرده، مسولان عالی استانی و به خصوص مدیران محیط زیست با در نظر گرفتن عوامل زیست محیطی باید تصمیمی زیست محیطی و مناسب اتخاذ كنند كه به دلیل شركت نكردن در جلساتی كه در این باره برگزار شده است، قادر به اظهار نظر نیستم.
محمدی مدیركل پیشین محیط زیست استان البرز در سال 93، تراكم جمعیت، استقرار حدود 13 درصد واحدهای صنعتی و تولیدی كشور، سهم 20 درصدی استان از ترافیك برون شهری كشور و توزیع سوخت غیر استاندارد و كاهش سطح باغات و فضای سبز را همچون دلایل بروزچالش جدی آلودگی هوا دانسته و عنوان می كند: نتایج سنجش ایستگاه ها نشان داده است سالهای 91 و 92 به ترتیب دارای 130 و 127 روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و 20 و17 روز ناسالم برای همه گروه ها در كرج وجود داشته است.
وی ادامه داده، توسعه پدیده بیابان زایی و در معرض فرسایش باد قرار داشتن حدود 50 هكتار از مساحت استان در غرب و جنوب غرب به علاوه دشتهای جنوب قزوین و دشتهایی از غرب استان تهران و شمال شرقی استان مركزی و وقوع خشكسالی در سال قبل هم اكنون استان را با پدیده ریزگرد از استان مركزی و قزوین مواجه كرده است.
شهر كرج، مركز استان البرز در گذشته ای نه چندان دور، با عنایت به آب و هوای مناسب و وجود منابع آبی چون رودخانه كرج، باغ شهری سبز با درختان كهن و بی شمار بود اما طی ۴۰ سال اخیر و با هجوم جمعیت از سراسر ایران به این شهر، رفته رفته باغ های آن تخریب و با مناطق مسكونی و راه ها جایگزین شد.
امروز كرج، با جمعیتی بالغ بر 1.6 میلیون نفر بعد از تهران بزرگ ترین شهر مهاجرپذیر ایران است و اگر این روند ادامه داشته باشد هر روز مشكلات بیش تری دامن گیر این استان خواهد بود، اما امیدواریم با توسعه منطقی و توجه مسئولان محیط زیست به استان همسایه پایتخت از بروز مشكلات زیست محیطی بیشتر جلوگیری شود.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/webm

1397/10/10
14:20:28
5.0 / 5
3306
تگهای خبر: آب , آلودگی هوا , محیط زیست , مهاجرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است