خطر زایمان زودرس مادران آبستن با بیماری های دهان و دندان

خطر زایمان زودرس مادران آبستن با بیماری های دهان و دندان

به گزارش حیوان خانگی بگیر، اگر مشکلات دهان و دندان بموقع درمان نشوند، امکان دارد عواقب آن برای سلامت مادر و جنین جدی تر باشد.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، سلامت دهان و دندان در دوران حاملگی یکی از مسایل حیاتی می باشد که اغلب نادیده گرفته می شود. تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی بدن در این دوران می تواند باعث بروز مشکلات دندانی جدی شود که علاوه بر تهدید سلامت مادر، می تواند بر جنین هم تاثیر بگذارد. کارشناسان بهداشت بر اهمیت توجه به این مورد و ضرورت اقدامات پیشگیرانه تاکید دارند.
یاسمن علی آباد در گزارشی با گردآوری نظرات پزشکان متخصص به این مورد پرداخته و به شکل اختصاصی در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است.
دوران حاملگی یکی از حساس ترین و پرچالش ترین مراحل زندگی هر خانمی بشمار می رود. در این دوران، علاوه بر تغییرات فیزیکی و هورمونی، نیازهای تغذیه ای و بهداشتی مادر به صورت قابل ملاحظه ای بیشتر می شود. یکی از مسائلی که اغلب در سایه سایر نگرانی ها قرار می گیرد، سلامت دهان و دندان است. مشکلات دهان و دندان در دوران حاملگی می تواند نه فقط جهت مادر ناراحت کننده باشد، بلکه اثرات منفی بر سلامت جنین هم داشته باشد. از ین جهت، ضروریست که به این بخش از مراقبت های بهداشتی در دوران حاملگی توجه ویژه ای شود. و طرح های ویژه درمانی در دستور کار قرار گیرد.
چالش های سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
دوران حاملگی یکی از زمان هایی است که زنان به سبب تغییرات هورمونی، فیزیولوژیکی و افزایش تقاضای تغذیه ای، گرفتار مشکلات زیادی در زمینه سلامت دهان و دندان می شوند. دکتر زهرا محسنی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، اظهار داشت: «در دوران بارداری، تغییرات هورمونی باعث افزایش خون رسانی به لثه ها می شود و این خون رسانی بالا سبب تورم و خونریزی لثه ها می گردد. التهاب لثه یکی از اشکالات شایع در این دوران است.»
افزایش تولید هورمون ها در دوران حاملگی به طور دقیقتر باعث حساسیت و التهاب لثه ها می شود. در این دوران، خونریزی لثه ها حتی در هنگام مسواک زدن معمولی مشاهده می شود و این امر می تواند به پوسیدگی دندان ها و بیماریهای شدیدتر لثه منجر شود.
مشکلات دندانی و تاثیر آن بر سلامت جنین
یکی از نگرانی های جدی در ارتباط با مشکلات دندان ها در دوران بارداری، تاثیر آن بر سلامت جنین است. تحقیقات نشان داده اند که بیماریهای دهان و دندان می توانند خطر زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد را بالا برند. دکتر محمدرضا ایمانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در این زمینه می گوید: «بیماری های دهان و دندان به سبب ارتباط با التهاب سیستمیک می توانند خطرات جدی برای سلامت مادر و جنین ایجاد کنند. مطالعات مختلف نشان داده اند که عفونت های لثه و دندان می توانند سبب زایمان زودرس یا تولد نوزاد با وزن کم شوند.»
ضرورت آگاهی رسانی و رفتن به دندانپزشک در دوران بارداری
بسیاری از زنان آبستن به سبب ترس از درمان های دندانپزشکی و اثرات آنها بر جنین، از رفتن به دندانپزشک خودداری می کنند. اما طبق گفته کارشناسان، درمان های دندانپزشکی در دوران حاملگی بی خطر است و حتی می تواند از بروز مشکلات جدی تری پیشگیری کند. دکتر زهرا محسنی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، در این خصوص می گوید: «یکی از اشتباهات بزرگ زنان باردار، اجتناب از درمان های دندانپزشکی است. اگر مشکلات دهان و دندان بموقع درمان نشوند، امکان دارد عواقب آن برای سلامت مادر و جنین جدی تر باشد. درمان های دندانپزشکی در دوران حاملگی با رعایت اصول ایمنی کاملا بی خطر است.»
نظرات کارشناسان در مورد ضرورت اصلاح برنامه های درمانی و پیشگیرانه
دکتر مهدی رضایی، متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد اهمیت مراقبت های دندانی در دوران حاملگی می گوید: «در گذشته، خیلی از مادران آبستن به سبب عدم آگاهی از این موضوع، مشکلات دندانی را نادیده می گرفتند، اما خوشبختانه با پیشرفت اطلاعات و آگاهی در جامعه، شرایط تغییر کرده است. پزشکان باید آموزش های بیشتری دراین خصوص به زنان آبستن بدهند و از طرف دیگر، خدمات دندانپزشکی باید برای این گروه تسهیل شود.»
دکتر آیدا سادات قاسمی، دندانپزشک و متخصص سلامت دهان، هم تاکید دارد: «در دوران بارداری، بدن مادر احتیاج به توجه ویژه در زمینه بهداشت دهان و دندان دارد. بخصوص از آن جایی که خیلی از مادران به سبب حاملگی به مشکلات هورمونی گرفتار می شوند، کنترل این مسایل و ممانعت از عفونت های لثه و دندان در این دوران اهمیت ویژه ای پیدا می کند.»
دکتر محمدرضا ایمانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می افزاید: «آموزش های دقیق و مؤثر در زمینه مراقبت از دندان ها قبل و در دوران حاملگی می تواند به کاهش مشکلات دندانی کمک نماید. باید دولت برنامه هایی برای آموزش بیشتر زنان آبستن بخصوص در روستاها و مناطق کم برخوردار ترتیب دهد.»
لزوم اقدام فوری و متناسب با نیازهای سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
با توجه به اهمیت مبحث سلامت دهان و دندان در دوران بارداری، کارشناسان به ضرورت اقدامات فوری و مؤثر برای مواجهه با این چالش تاکید دارند. این اقدامات باید شامل ارتقا سطح آگاهی عمومی، بهبود دسترسی به خدمات دندانپزشکی و طرح های بیمه ای ویژه برای زنان آبستن باشد.
دکتر زهرا محسنی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، می گوید: «در حال حاضر، خیلی از زنان آبستن به سبب عدم دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب یا نداشتن آگاهی کافی، با مشکلات جدی در سلامت دهان و دندان مواجهند. ازاین رو ضروریست که وزارت بهداشت برنامه های ویژه ای برای آموزش و پشتیبانی از این گروه از زنان تدوین کند.»
دکتر مهدی رضایی هم بر این نکته تاکید می کند که: «تمامی اقدامات باید متناسب با نیاز زنان آبستن باشد. خدمات دندانپزشکی باید پوشش بیشتری داشته باشد و برنامه های آموزشی باید به صورت ویژه برای گروههای مختلف زنان آبستن طراحی شوند تا آنها بتوانند به سادگی از سلامت دهان و دندان خود مراقبت کنند.»
با توجه به چالش ها و مشکلاتی که در زمینه سلامت دهان و دندان مادران آبستن وجود دارد، ضروری است که اقدامات فوری در این زمینه صورت گیرد. عرضه خدمات دندانپزشکی ویژه مادران باردار، برگزاری کارگاه های آموزشی، و ایجاد بیمه های درمانی خاص می تواند به صورت قابل ملاحظه ای به کاهش مشکلات دندانی در این دوران کمک نماید. علاوه بر این، ارتقاء آگاهی عمومی و ممانعت از ترس و نگرانی های زنان آبستن در رویارویی با درمان های دندانپزشکی از دیگر نکات مهم می باشد که باید در اولویت قرار گیرد.


منبع:

1403/12/16
12:37:23
5.0 / 5
219
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

حیوان خانگی بگیر، فرصتی برای عشق و محبت

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است