شایع ترین علت بروز سیاتیک
به گزارش حیوان خانگی بگیر، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات اظهار داشت: ایجاد سیاتیک به عوامل مختلفی چون التهاب، عفونت، خستگی، آسیب، تومور بستگی دارد که از تمامی مهم تر و شایع تر این عوامل دیسک کمر است.
سید سعید طباطبایی آل طه جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات و متخصص ارتوپد در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با سیاتیک، علایم، عوارض و نحوه درمان این نوع بیماری اظهار داشت: سیاتیک از مجموعه چند رشته عصبی و یک عصب تشکیل شده است، عصب اصلی سیاتیک وارد پا شده و حرکت و حس پا را بر عهده دارد. وی اضافه کرد: سیاتیک از بدو تولد با انسان وجود داشته و یک عضوی مانند دست، پا و چشم اصلی ترین و قطورترین عضو بدن شمرده می شود. همین طور درد سیاتیک بصورت کشنده از پشت نشیمنگاه شروع شده و تا پایین پا ادامه پیدا می کند. عوامل مؤثر در ایجاد سیاتیک طباطبایی اذعان کرد: ایجاد سیاتیک به عوامل مختلفی چون التهاب، عفونت، خستگی، آسیب، تومور بستگی دارد که از تمامی مهم تر و شایع تر این عوامل دیسک کمر است و فرد را گرفتار دردهای سیاتیکی می کند؛ اما آن چه در میان مردم به عنوان درد سیاتیک متداول بوده، درد ناشی از دیسک کمر است.
علائم درد سیاتیک متخصص ارتوپد در ادامه اظهار داشت: درد سیاتیک با توجه به سبب ایجاد علایم مختلفی دارد که از ساده ترین علایم آن می توان به درد در راه عصب سیاتیک بصورت گزگز، مورمور شدن مورمور شدن، بی حسی پا، ناتوانی جنسی، اختلال حرکتی شدید و بدترین حالت بی اختیاری ادرار و مدفوع فرد اشاره نمود. وی بیان کرد: مشکلات مربوط به دیسک کمر یکی از شایع ترین شکایات پزشکی در جوامع امروزی است که به سبب سبک زندگی صنعتی، کاهش کارهای ورزشی، بی تحرکی و حرکات نامناسب رو به افزایش است. این بیماری می تواند در موارد شدید، موجب درگیری عصب سیاتیک و مشکلات شدید حرکتی و شغلی شود. علل افزایش مشکلات سیاتیک طباطبایی گفت: زندگی کم تحرک و نشستن های طولانی مدت، عامل اصلی در بروز این بیماری است. خیلی از افراد به سبب نوع شغل خود، ساعات طولانی پشت میز می نشینند، که این امر می تواند فشار زیادی به دیسک های کمری وارد کند. همچنین، رانندگان حرفه ای و سایر مشاغلی که نیاز به نشستن مداوم دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند. عوارض سیاتیک متخصص ارتوپد گفت: بطور کلی، دو نوع سیاتیک، حاد و مزمن وجود دارد. این دو نوع باتوجه به شدت علایم عوارض متفاوتی دارند، سیاتیک حاد بطور معمول به سبب گرفتگی دیسک فقرات کمری به وجود آمده اما سیاتیک مزمن به تدریج تشکیل شده و به مرور زمان شدت می یابد. وی ادامه داد: عوارض ناشی از درد سیاتیک می تواند مشکلاتی را شامل افت توانایی عضلات در پا به سبب تحت تأثیر قرار گرفتن عصب سیاتیک، مشکلات در حرکت، پیاده روی و کارهای روزمره، کاهش حس و احساس ضعف در ناحیه هایی که تحت تأثیر عصب سیاتیک هستند، ورم، درد و عدم کنترل عضلات، حرکت کردن پا به عقب با مشکل روبه رو شده و افزایش درد در منطقه پایین کمر برای فرد بوجود آورد.
روش تشخیص و درمان سیاتیک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات بیان کرد: در صورت بروز علایم، فرد باید به پزشک مراجعه کند تا بررسی های لازم صورت گیرد. پزشک ابتدا معاینه بالینی انجام داده و در صورت نیاز، تصویربرداری های پزشکی مانند رادیولوژی و MRI را تجویز می کند. وی ادامه داد: برمبنای شدت بیماری، نوع درمان متفاوت بوده و درمان ممکنست بصورت استراحت و مصرف داروهای ضدالتهاب، بستن کمربند طبی بصورت موقت، اقدامات توانبخشی، فیزیوتراپی و آب درمانی و در موارد شدید و خاص درمان های جراحی وجود داشته باشد که طبق نظر و تشخیص متخصص هر کدام برای فرد تجویز می شود. مراقبت پس از عمل سیاتیک طباطبایی اشاره کرد: در صورت شدید بودن آسیب، ممکنست جراحی دیسک کمر ضروری شود. روش های جراحی مختلفی وجود دارد که بسته به شدت بیماری، سن، جنسیت و شرایط بیمار انتخاب می شود. مهم ترین سفارش بعد از جراحی باید به نکاتی شامل استفاده از کمربند طبی برای مدتی که پزشک تعیین می کند، پیاده روی روزانه با نظر پزشک، محدودیت در حرکات سنگین در هفته های ابتدایی، حفظ ارتباط مستمر با پزشک جهت بررسی وضعیت بهبودی و هشدار نسبت به تبلیغات درمانی غیرعلمی توجه داشته باشند. وی اضافه کرد: متخصصان تأکید دارند که افراد باید از تبلیغات غیرعلمی درباره ی روش های درمانی نامعتبر پرهیز کنند و تنها با پزشکان متخصص و معتبر مشورت کنند. روش های درمانی بسیار متنوعی وجود دارد، اما انتخاب روش مناسب باید برمبنای نظر پزشک متخصص صورت گیرد.
راهکار پیش گیری از سیاتیک ایشان سپس اظهار داشت: بهترین روش برای پیش گیری از مشکلات دیسک کمر، رعایت اصول صحیح نشستن و تحرک کافی است. همین طور بالاتر از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بطور مداوم ننشینند و بعد از این مدت، چند دقیقه راه بروند یا وضعیت بدن خودرا تغییر دهید، استفاده از صندلی استاندارد و طبی که متناسب با پیکر شخص تنظیم شده باشد و قوس کمر باید به پشتی صندلی بچسبد و نشیمنگاه به درستی تنظیم شود و تقویت عضلات کمر بوسیله ورزش های مناسب، فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی می تواند از ابتلاء به دیسک کمر و سیاتیک پیشگیری کند. جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات اشاره کرد: همین طور دیسک کمر از بیماریهای شایع دنیای مدرن است که با رعایت اصول ارگونومی، نشستن صحیح، ورزش و تحرک کافی می توان از آن پیشگیری کرد. در صورت بروز علایم، مراجعه سریع به پزشک و انجام درمان مناسب، از پیشرفت بیماری جلوگیری خواهدنمود.
منبع: حیوان خانگی بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب