با مصرف این گیاه پیر نمی شوید

با مصرف این گیاه پیر نمی شوید

حیوان خانگی بگیر: جوانه گندم سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست که به تقویت قلب، کنترل قند خون و پیش گیری از بیماریها کمک می نماید.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، جوانه گندم منبع عالی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است و به طور عمده خواصی که برای سلامتی دارد به مواد مغذی موجود در آن نسبت داده می شود. این ماده ی غذایی پرخاصیت حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به جلوگیری از خیلی از بیماری ها کمک می کنند. جوانه گندم چیست؟ بخش خوراکی دانه گندم از سه قسمت شامل سبوس، آندوسپرم و جوانه تشکیل شده است. در گذشته، غالباً فقط آندوسپرم آسیاب می شد که در نتیجه ی این کار آرد سفید به دست می آمد که ارزش غذایی کمی داشت. جوانه و سبوس گندم غنی از مواد مغذی هستند. ازاین رو زمانیکه دانه ی گندم به صورت کامل استفاده می شود یا جوانه ی آن به شکل پودر یا روغن مصرف می شود، مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی در اختیار بدن قرار می گیرد. ارزش غذایی جوانه گندم باآنکه جوانه گندم کوچک است، اما مواد مغذی زیادی دارد. پوسته ی بیرونی گندم یعنی سبوس هم برای سلامتی مفید می باشد، اما جوانه حاوی مواد مغذی بیشتری است. جوانه منبع خوب انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده است که همگی به روش های گوناگونی با سیستم های داخلی بدن در تعامل هستند.
ویتامین های مهمی مانند تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3)، فولات (ویتامین B9) و ویتامین E در سطوح بالا در جوانه یافت می شوند. از نظر وجود مواد معدنی، جوانه می تواند بخشی از پتاسیم، فسفر، آهن، روی، کلسیم و سلنیوم مورد نیاز بدن را تأمین کند.۱. غنی از آنتی اکسیدان است. ارزش غذایی جوانه گندم روغن موجود در جوانه گندم سرشار از نوعی ویتامین E به نام توکوفرول است که بعنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به حفاظت از بدن در مقابل رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد به سلول ها صدمه می رسانند و به بیماری های مزمن منجر می شوند. دریافت آنتی اکسیدان کافی از راه مصرف مواد غذایی برای سلامتی خیلی مهم است. چون آنتی اکسیدان ها با جلوگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی مرتبط هستند. در یک مطالعه، محققان موش ها را با یک رژیم غذایی متشکل از ۲۰ درصد جوانه گندم تغذیه کردند و دریافتند که این کار به صورت قابل توجهی سطح ویتامین E را زیاد می کند و وضعیت آنتی اکسیدانی بدن را بهبود می بخشد. خوردن جوانه گندم در ترکیب با یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان می تواند به تأمین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن برای حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری های مزمن کمک نماید.
سلامت قلب را بهبود می بخشد جوانه گندم سرشار از ترکیباتی به نام فیتواسترول (phytosterol) است که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند. بدن ما نمی تواند فیتواسترول ها را تولید نماید و باید آنها را از راه رژیم غذایی به دست آورد. این مواد مغذی گیاهی به کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی کمک می کنند. مطالعه ای که توسط دانشکده ی بهداشت عمومی هاروارد (Harvard School of Public Health) انجام شد، نشان داد که مصرف غلات کامل (شامل سبوس و جوانه) خطر ابتلاء به بیماری عروق کرونر قلب (عروق تغذیه کننده ی قلب) را می کاهد. علاوه بر این، مشخص شده است که اکتاکوزانول (octacosanol) موجود در در جوانه گندم در کنترل کلسترول بد (LDL) خون نقش دارد. جوانه همینطور حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که خطر مرگ ناگهانی ناشی از بیماری قلبی را می کاهد.
غذاهای مفید برای دیابت مصرف غذاهای غنی از فیبر به تنظیم سطح قند خون کمک می نماید. مطالعه ای که توسط دانشگاه ی لوند سوئد (Lund) انجام شد، نشان داد که فیبر موجود در غذاها می تواند سطح قند خون ناشتا و کلسترول بد را کم کند. علاوه بر این، آلفا لینولنیک اسید جوانه گندم سبب کاهش مقاومت به انسولین می شود. همه ی این عوامل به نوبه خود می توانند در جلوگیری از دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند. خاصیت ضدسرطانی دارد شواهد مبین آن است که عصاره ی جوانه گندم فعالیت ضدسرطانی دارد و می تواند فعالیت سلول های کُشنده ی طبیعی (NK) و آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده ی سلول های تومور) را تحریک کند و یک ترکیب مفید برای درمان سرطان باشد. مشخص شده است که عصاره ی جوانه گندم سلول های سرطانی را از قندی که برای زنده ماندن به آن نیاز دارند محروم می کند. علاوه بر این، فعالیت ضدتکثیری آن در درمان بیماران دچار سرطان روده ی بزرگ مؤثر است. با این وجود، برای درک بهتر این مزیت به مطالعات بیشتری نیاز است. در تقویت عضلات نقش دارد جوانه گندم یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. پروتئین جوانه همراه با ویتامین B و ویتامین E موجود در آن به ساخت و ترمیم عضلات کمک می نماید. تحقیقات نشان داده اند که پیروی از رژیم غذایی غنی از ویتامین E توده ی عضلانی را بهبود می بخشد و سایر صدمه های در رابطه با سن را می کاهد. خاصیت ضدپیری دارد فرولات (ferulate) یک ترکیب فعال و فنلی در جوانه گندم است که می تواند با سرکوب ژن های در رابطه با پیری و مواجهه با استرس اکسیداتیو از سرعت پیر شدن کم کند. علاوه بر این، ویتامین E موجود در جوانه از پوست شما در مقابل صدمه ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. مانع یبوست می شود افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر و تنظیم حرکات روده است. فیبر حجم مدفوع را افزایش داده و به دفع راحتتر آن کمک می نماید. سفارش می شود که مردان و زنان هر روز به ترتیب ۳۰ تا ۳۸ و ۲۱ تا ۲۵ گرم فیبر دریافت نمایند. استفاده از جوانه ی گندم در کنار سایر غذاهای پرفیبر مثل میوه، سبزی و غلات کامل به شما کمک می نماید که فیبر مورد نیاز برای پیشگیری از یبوست را دریافت کنید.
به افزایش وزن کمک می کند؛ غذاهای افزایش دهنده وزن بدن اگر لاغر هستید و می خواهید وزن اضافه کنید، افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی روزانه می تواند به این هدف کمک نماید. در ۲۸ گرم پودر جوانه گندم حدود ۱۰۱ کالری انرژی وجود دارد. بنابراین، مصرف آن سبب افزایش کالری دریافتی شما و بالا رفتن وزن تان می شود. اگر به دنبال کاهش وزن هستید یا دوست دارید وزن فعلی تان را حفظ کنید، همچنان می توانید این ماده ی غذایی پرخاصیت را در رژیم غذایی خود بگنجانید. صرف نظر از وزن شما، جوانه برای بیشتر افراد گزینه ی سالمی بحساب می آید. باعث بهبود عملکرد ورزشی می شود مطالعات نشان داده اند که جوانه گندم دارای سطوح بالایی از اکتاکوزانول است که خواص ارگوژنیک دارد، یعنی وقتی بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی معمولی مصرف می شود، امکان دارد با تنظیم مسیرهای بیوشیمیایی تولید انرژی سبب بهبود استقامت و عملکرد شود. شایان ذکر است که باآنکه این اثرات چند بار از نظر علمی ثابت شده اند، اما با عنایت به متغیرهای زیادی که در این حوزه نقش دارند، پشتوانه ی علمی آنها متوسط تا ضعیف است.
از حاملگی سالم حمایت می کند جوانه گندم مملو از فولات است که عامل مهمی در تضمین سلامت جنین بحساب می آید. خانمهایی که فولات کافی دریافت می کنند، احتمال ابتلای فرزندشان به نقص لوله ی عصبی و سایر عوارض بسیار کمتر است. با عنایت به ارزش غذایی جوانه افزودن آن به رژیم غذایی زنان آبستن می تواند از بسیاری جهات مفید باشد، اما سطوح بالای فولات به آن خصوصیت منحصر به فردی بخشیده است. جوانه گندم اغلب مواد مغذی موجود در گندم را در خود جای داده است، ازاین رو جای تعجب نیست که سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. اگر به اندازه ی کافی از غلات کامل در رژیم غذایی خود استفاده نمی کنید، مصرف چند قاشق غذاخوری جوانه در طول روز می تواند به بهبود رژیم غذایی شما کمک نماید. فقط مراقب باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید. کالری جوانه بالا است و مصرف زیاد آن سبب افزایش وزن می شود.


منبع:

1403/11/24
11:06:31
5.0 / 5
78
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

حیوان خانگی بگیر، فرصتی برای عشق و محبت

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است