زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن
به گزارش حیوان خانگی بگیر، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از تنقلات پر مصرف در روزهای عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانه ها، مصرف بیش از حد شان سبب افزایش وزن می شود.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در مورد تغذیه در تعطیلات نوروز، اظهار داشت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد نماید. وی افزود: جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل با آجیل، انتخاب مناسبی نیست، چونکه این دانه های مغذی حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. از آنجاییکه چربی در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات، انرژی بیشتری تولید می کند، زیاده روی در مصرف آن می تواند منجر به دریافت کالری اضافی و در نتیجه افزایش وزن شود. هرچند مصرف گاه به گاه مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر این عادت به صورت منظم، مثلا هفته ای یک یا دو بار، تکرار شود، می تواند در بلند مدت به افزایش وزن منجر شود. وی ادامه داد: شاید سفارش بهتر این باشد که از خواص مفید مغزهای گیاهی بشکل متعادل و هوشمندانه بهره ببریم. از آنجائیکه این مغزها حاوی چربی های مفید برای سلامت بدن هستند، بهتر است افراد حداقل دو وعده در هفته را به مصرف سالاد اختصاص دهند و در تهیه آن از انواع مغزهای گیاهی استفاده نمایند. این شیوه نه تنها مصرف سبزیجات مورد نیاز را زیاد می کند، بلکه امکان استفاده از مغزهای گیاهی را هم فراهم می آورد، بدون این که بدن با دریافت بیش از اندازه کالری و چربی مواجه شود. اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: کودکان و سالمندان بهتر است از همه گروههای غذایی به صورت متعادل استفاده نمایند و از مصرف خوراکیهای ناسالم، مانند شیرینی ها و آجیل های شور، که پیشتر به آنها اشاره شد، پرهیز کنند. بخصوص برای سالمندان، مصرف این اقلام باید با احتیاط بیشتری همراه باشد. همچنین، داشتن فعالیت بدنی برای هر دو گروه سنی ضروری می باشد. وی ادامه داد: کودکان باید از زیاده روی در مصرف شیرینی و آجیل خودداری کرده و متناسب با نیاز بدنشان از این خوراکی ها استفاده نمایند. رفتن به متخصصان تغذیه می تواند به آنها کمک نماید تا از میزان نیاز بدن خود آگاه شوند. همچنین، اشخاصی که در دوران رژیم های کاهش یا افزایش وزن قرار دارند، باید در روزهای نوروز هم برنامه غذایی خویش را ادامه دهند. بخصوص افراد دارای اضافه وزن که رژیم لاغری را دنبال می کنند، نباید از تحرک غافل شوند و باید مطابق سفارش متخصص تغذیه، واحدهای غذایی تعیین شده را مصرف کنند. وی تاکید کرد: داشتن رژیم غذایی برای کاهش یا افزایش وزن، کار دشواری نیست؛ مگر آن که رژیم به شکل خودسرانه یا توسط افراد غیرمتخصص تنظیم شده باشد. اگر فردی احساس می کند که رژیم غذایی اش بیش از اندازه سخت و غیرقابل تحمل است، سفارش نمی شود که به آن پایبند بماند. در چنین شرایطی، بهتر است با رفتن به یک متخصص تغذیه، رژیم خویش را اصلاح کرده و تحت نظر یک کارشناس تغذیه، مسیر تغذیه ای سالم و متعادلی را دنبال کند.
میوه خشک؛ ارزش غذایی بالا، اما کالری زیاد مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میوه های خشک منبعی غنی از مواد مغذی هستند، اما به علت کاهش آب، تراکم کالری بالاتری نسبت به میوه های تازه دارند، اظهار داشت: هرچند مصرف میوه تازه گزینه بهتری است، اما جایگزین کردن شیرینی ها و آجیل های شور با میوه های خشک طبیعی، انتخاب سالم تری بحساب می آید. بااین حال، از آنجائیکه میوه های خشک آب خویش را از دست داده اند، معمولا در مقادیر بیشتری مصرف می شوند که می تواند منجر به دریافت کالری اضافی شود. به همین دلیل، از نظر فیبر کافی، کنترل کالری دریافتی و ایجاد احساس سیری، میوه های تازه همچنان ارجحیت دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب