بازگشت فلورایدتراپی به پوشش ۸۰ درصدی گامی برای سلامت دانش آموزان

بازگشت فلورایدتراپی به پوشش ۸۰ درصدی گامی برای سلامت دانش آموزان

حیوان خانگی بگیر: سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، از تلاش ها برای بازگشت فلورایدتراپی به پوشش 80 درصدی آگاهی داد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، فلورایدتراپی بعنوان یکی از راهکارهای مؤثر در جلوگیری از پوسیدگی دندان، سال هاست در مدارس ایران اجرا می شود. با این وجود، طی سالهای اخیر به علت چالش هایی مانند همه گیری کرونا و انتشار اطلاعات نادرست، پوشش این برنامه کاسته شده است. زهرا قربانی، مسئول دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، در گفت و گویی به تشریح روند اجرای این طرح، چالش ها، و برنامه های آینده برای بازگشت به پوشش ۸۰ درصدی پرداخته است. این مصاحبه به بررسی نقش وزارت بهداشت و آموزش و پرورش در اجرای فلورایدتراپی و اهمیت آن برای سلامت دانش آموزان می پردازد.

بررسی وضعیت فلورایدتراپی دانش آموزان در کشور

زهرا قربانی، سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درباره ی اجرای برنامه فلورایدتراپی و نهادهای در رابطه با آن به مهر اظهار داشت: «فلورایدتراپی هم اکنون به صورت استفاده از ماده وارنیش صورت می گیرد. این ماده که به سطح دندان می چسبد، با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت اجرا می شود. در واقع، وزارت بهداشت مسئول اصلی این کار است، اما به علت این که گروه هدف دانش آموزان مدارس هستند، این برنامه با همکاری هر دو وزارت خانه به پیش می رود.» وی ادامه داد: «برای خردسالان ۳ تا ۶ سال، این برنامه سالی دو بار در خانه های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت اجرا می شود. برای دانش آموزان ۶ تا ۱۲ سال نیز سالی دو بار در مدارس انجام می گیرد.»

پوشش برنامه فلورایدتراپی در کشور

قربانی در ادامه درباره ی پوشش جمعیتی این برنامه عنوان کرد: برنامه فلورایدتراپی سال هاست که در حال اجرا می باشد. در سالهای ۹۳ و ۹۴، حدود ۸۰ درصد از دانش آموزان زیر پوشش بودند. اما متأسفانه بعد از انتشار کرونا و به دلیلهای دیگری همچون مسائل در ارتباط با تامین ماده و انتشار اطلاعات ناصحیح در فضای مجازی، این پوشش کاهش پیدا کرد. با این وجود، برنامه ریزی شده است که از سال آینده با تامین مواد مناسب و همکاری وزارت آموزش و پرورش، پوشش جمعیتی این برنامه باردیگر به بالای ۸۰ درصد برسد.
وی تاکید کرد: مشکلی از نظر تامین بودجه و همکاری آموزش و پرورش وجود ندارد. تامین بودجه هر ساله صورت می گیرد و در وزارت بهداشت مصوب است. همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز بخصوص در این دولت بسیار قوی بوده است. بعنوان نمونه، همین چهارشنبه گذشته جشن شروع فلورایدتراپی برای دانش آموزان عشایری با همکاری آموزش و پرورش برگزار گردید.

اجرای برنامه در مناطق محروم

سرپرست دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در مورد اجرای این برنامه در مناطق محروم بیان نمود: برنامه فلورایدتراپی به تمامی ۶۲ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کشور ابلاغ گردیده است تا اجرای آن با اولویت مناطق محروم و روستایی شروع شود. این برنامه در تمامی استان ها به همین ترتیب شروع شده است و مناطق عشایری نیز با همکاری نزدیک با آموزش و پرورش شناسایی و پوشش داده می شوند.
وی تصریح کرد: هدف نهایی وزارت بهداشت این است که این برنامه با پوشش بالایی برای همه دانش آموزان کشور اجرا شود، چونکه خطر پوسیدگی دندان در بین دانش آموزان بسیار بالا است.

نظارت و آموزش اجرای فلورایدتراپی

قربانی در مورد نظارت بر اجرای این طرح اظهار داشت: فلورایدتراپی با استفاده از ماده وارنیش احتیاجی به حضور دندانپزشک ندارد. این کار می تواند توسط مراقبان سلامت، بهورزان و حتی داوطلبان سلامت آموزش دیده صورت گیرد. نحوه انجام آن به این صورت است که دندان ها خشک شده و ماده وارنیش به شکل مایع بر روی دندان ها اعمال می شود. سپس باید حداقل یک ساعت از خوردن و ‌نوشیدن پرهیز شود تا ماده تأثیر خودرا بگذارد.
وی اضافه کرد: اگر در حین اجرای برنامه، مشکلاتی در دندان های دانش آموزان شناسایی شود، آنها برای درمان به دندانپزشک ارجاع داده می شوند. این طرح همین طور شامل ارائه معاینات و شناسایی دندان های مشکل دار هر دانش آموز است. خانواده ها نیز از وضعیت دندان های فرزندان خود باخبر می شوند و می توانند از خدمات دولتی با تعرفه های پایین بهره مند شوند.
وی در انتها اظهار داشت: هم اکنون خدمات ترمیم دندان شماره ۶ که نخستین دندان دائمی به حساب می آید، با هزینه ای بسیار کاسته شده ارائه می شود. ما تلاش داریم با همکاری بیمه ها، سایر خدمات دندانپزشکی را نیز برای خردسالان زیر ۱۴ سال زیر پوشش قرار دهیم تا خانواده ها با مشکلات کمتری در پرداخت هزینه های درمانی روبه رو شوند.

1403/10/17
12:36:22
5.0 / 5
1076
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است