یك كارشناس محیط زیست:

آتش زدن ضایعات کشاورزی، فرسایش خاک را بیشتر می کند

آتش زدن ضایعات کشاورزی، فرسایش خاک را بیشتر می کند

حیوان خانگی بگیر: از گیلان یک کارشناس محیط زیست، از میان رفتن بافت خاک، کاهش نفوذ آب، افزایش فرسایش خاک، افزایش احتمال سرایت آتش و بروز آلودگی هوا را همچون مضرات آتش زدن بقایای گیاهی دانست.


دکتر عماد مطالبی در گفت وگو با ایسنا، هوای پاک را حق زیستن برای نسلی زنده و پویا دانست که می خواهد از تهدیدها فرصت بسازد و با خودباوری و اتکا به سرمایه های طبیعی این سرزمین، فرم پایدار زیستی را هدیه به آیندگان دهد.
وی افزود: تخریب در حوزه های زیستی سبب بر هم زدن تعادل در محیط زیست خواهد شد و پس نباید بگذاریم که با اقدامات نابخردانه آلودگی های زیست محیطی افزایش یابد.
دبیر کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجمع مشورتی نظام مسائل شهرستان رشت، یکی از مصادیق آلودگی هوا که بعد از برداشت برنج در استان گیلان شاهد آن هستیم را آتش زدن کاه و کلش دانست که می تواند از جنبه های تهدید مقابل بهداشت عمومی باشد و متذکر شد: طبق قانون هوای پاک می توان متخلفان را تحت پیگرد قانونی قرار داد.

مطالبی بیان کرد: این مسٸله بسیار اهمیت دارد و پس گشت های کنترل و نظارت در حوزه ها و پهنه ها و اراضی کشاورزی بمنظور جلوگیری از سوزاندن کاه و کلش می تواند موثر واقع گردد.
وی با اعلان اینکه آتش زدن «کاه و کلش» به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک به سبب تهدید مقابل بهداشت عمومی و آلودگی هوا جرم محسوب شده و مجازات مرتکب از شش ماه تا دو سال حبس است، اشاره کرد: لازم است با ارائه ساز و کارهای درست از بقایای گیاهی به عنوان بهترین کود استفاده گردد و یا با جمع آوری و بسته بندی از آن به عنوان خوراک دام استفاده کرد؛ همچین در صنایع تبدیلی بخش کشاورزی کاربرد دارد.
این کارشناس محیط زیست اشاره کرد: از میان رفتن مواد تغذیه ای که طی دوره رشد در گیاه بجای مانده، نابودی مواد آلی و میکروارگانیسم ها و موجودات زنده مفید در خاک، کاهش باروری و حاصلخیزی خاک، کاهش تحمل گیاه در مقابل آفات و بیماریها به سبب کاهش مواد آلی خاک، از میان رفتن بافت خاک و کاهش نفوذ آب و افزایش فرسایش خاک و افزایش احتمال سرایت آتش و بروز آلودگی هوا و محیط زیست همچون مضرات آتش زدن بقایای گیاهی است.
وی با اشاره به آشنا نبودن کشاورزان به قوانین و اقدام به سوزاندن ضایعات برنج یا همان کاه و کلش، افزود: آتش زدن ضایعات با انگیزه از بین بردن آفات موجب حاصلخیزی خاک شالیزار نمی شود و با تخریب ساختار خاک، حاصلخیزی آنرا نیز می کاهد و دود ناشی از سوزاندن آنها علاوه بر این که سبب آلودگی محیط زیست می شود و نیز با تشدید مشکلات قلبی و تنفسی سبب نارضایتی شهروندان می شود.
مطالبی اشاره کرد: مردم می توانند در صورت مشاهده هرگونه سوزاندن کاه و کلش با مرکز فوریت های زیست محیطی و سامانه ۱۵۴۰ تماس برقرار کنند؛ همین طور باید با مشارکت تمامی گروههای مردمی و دهیاری ها و سایر مراجع مرتبط و همکاری آنان بتوانیم برنامه ریزی مناسبی را برای جلوگیری از آتش زدن کاه وکلش تهیه نماییم تا بتوانیم در راه آسایش شهروندان گام برداریم و مطلوبیت زیستی را برایشان فراهم سازیم.



1402/06/11
08:49:39
5.0 / 5
492
تگهای خبر: آب , آلودگی هوا , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است