گفتگوی تفصیلی مهر با رئیس بیمارستان ساسان؛
جانبازان شیمیایی با عوارض گاز خردل چه می کنند
به گزارش حیوان خانگی بگیر رئیس بیمارستان ساسان، ضمن اشاره به عرضه بهترین روش های مراقبتی از جانبازان شیمیایی در کشور، به تشریح وضعیت درمانی و دارویی آنها پرداخت.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، یکی از دردناک ترین آثار جنگ تحمیلی که شاهد آن بودیم، بمباران شیمیایی مناطق مرزی همچون سردشت در استان آذربایجان غربی بود که تعدادی زیادی از مردم بی دفاع این منطقه بر اثر عوارض مرگبار گاز خردل، شهید شدند و تعدادی هم همچنان با عوارض این بمب ها زندگی می کنند. البته ناگفته نماند که بمباران شیمیایی رژیم بعث در مناطق جنگی هم صورت گرفت و تعداد زیادی از رزمندگان شجاع ما به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و برخی هم با عوارض این بمب ها زندگی سختی دارند. متأسفانه بیشترین عارضه ای که گاز خردل به دنبال داشت، تخریب ریه ها، چشم ها و…، بوده است. به صورتی که هنوز، مردان و زنانی هستند که با خس خس سینه، نفس می کشند. به دنبال آخر جنگ، بعضی از مصدومان شیمیایی برای مداوا به بعضی از کشورهایی اروپایی اعزام شدند. در همین حال، و به مرور زمان، شاهد ادامه روند درمان جانبازان بخصوص جانبازان شیمیایی در داخل کشور هستیم. بیمارستان ساسان در نقطه مرکزی پایتخت، همچون بیمارستان های فوق تخصصی است که خدمات درمانی مجانی به جانبازان و ایثارگران و البته خانواده های آنها عرضه می دهد. همین مبحث بهانه ای شد تا پای صحبت های رئیس بیمارستان بنشینیم و از روند عرضه خدمات به جانبازان و ایثارگران در این بیمارستان آگاه شویم. علیرضا توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، از جانبازان شیمیایی بعنوان یکی از گروههای بزرگ جانبازی در کشور نام برد و اظهار داشت: گازهای شیمیایی، چشم و ریه و پوست عزیزان ما را درگیر کرده است و این دسته از جانبازان، بیشتر از عارضه تنگی نفس رنج می برند.
وی با عنوان این مطلب که ۲۰ درصد جانبازان شیمیایی گرفتار عارضه های خفیف تا متوسط هستند، اضافه کرد: بیشترین بار رفتن به بیمارستان هم شامل این دسته از جانبازان شیمیایی است. بیشترین بار رفتن به بیمارستان شامل جانبازان شیمیایی است توکلی در تفکیک جانبازان شیمیایی به گروه رزمندگان و شهروندان ساکن در مناطق مرزی، اظهار داشت: یک سری از جانبازان شیمیایی ما، رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس هستند و تعدادی هم شهروندان ساکن در مناطق مرزی هستند که میتوان به سردشت اشاره نمود. رئیس بیمارستان ساسان در ادامه عنوان کرد: به دلیل ضایعات و اشکالات ثانویه مجروحیت و همینطور به دلیل افزایش سن، به تدریج ضایعات این جانبازان پیشرفت می کند و این طور نیست که ثابت بماند. لذا، هر چه بیشتر بتوان عارضه های این عزیزان را کنترل کرد، سرعت پیشرفت ضایعات کمتر می شود. بر همین اساس، یکی از کارهایی که از گذشته صورت می گرفت، بحث غربالگری و پایش سلامت جانبازان است که در سطوح مختلف انجام می شود. معاینه سالیانه جانبازان توکلی ضمن اشاره به معاینه سالیانه جانبازان، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم در مراقبت های درمانی از جانبازان، دعوت از پروفسور آلمانی بوده است. زیرا، تا چند سال قبل، آن دسته از جانبازان که نیاز بود برای معاینات سالیانه به خارج اعزام شوند، حالا در بیمارستان ساسان و با دعوت از پروفسور آلمانی انجام می شود. وی ادامه داد: این اقدام، از سه سال قبل و با هماهنگی بنیاد شهید انجام شد. به صورتی که در بازدید از یکی از بیمارستان های آلمان، تصمیم گرفته شد معاینات سالیانه جانبازانی که به خارج اعزام می شدند، در کشور صورت گیرد. رئیس بیمارستان ساسان با بیان این مطلب که هم اکنون ۱۵ تخت ICU پیشرفته با همه امکانات و تجهیزات در بیمارستان وجود دارد، افزود: این امکانات برای آن دسته از جانبازان فراهم شده که درگیر ضایعات حاد هستند و به تهران رجوع می کنند. یکی از سیاست ها و برنامه های بیمارستان ساسان، بهبود کمی و کیفی خدمات درمانی و مراقبتی برای جانبازان شیمیایی است توکلی اظهار داشت: یکی از سیاست ها و برنامه های بیمارستان ساسان، بهبود کمی و کیفی خدمات درمانی و مراقبتی برای جانبازان شیمیایی است. وی افزود: راه اندازی کلینیک ویژه شیمیایی و حضور فوق تخصص ریه مقیم در بیمارستان ساسان، یکی دیگر از اقدامات ما برای خدمت به جانبازان است. رئیس بیمارستان ساسان، با عنوان این مطلب که از تمامی استان ها جانباز شیمیایی داریم، اظهار داشت: با عنایت به این که در دوران دفاع مقدس، رژیم بعثی در جبهه ها از بمب های شیمیایی استفاده کرد، و رزمندگان ما از مناطق مختلف کشور بودند، در نتیجه جانبازان شیمیایی فقط معطوف به یک استان نبوده و در تمامی استان ها، جانباز شیمیایی داریم.
وی از اعزام تیم تخصصی به مناطق مختلف کشور برای معاینه جانبازان شیمیایی اطلاع داد و اضافه کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد جانبازانی که به بیمارستان ساسان رجوع می کنند، جانباز شیمیایی هستند. توکلی افزود: ۸۰ درصد ضریب اشغال تخت های بیمارستان ساسان توسط جانبازان شیمیایی صورت می گیرد. البته باید بگویم که در سالهای اخیر، مراجعات به بیمارستان افزوده شده و همین مبحث سبب می شود گاهی با کمبود تخت مواجه شویم. وی به طرح تأسیس بیمارستان جدید با ۲۵۰ تخت در جوار بیمارستان ساسان اشاره نمود و اظهار داشت: زمین بیمارستان خریداری شده و با عنایت به قول مساعد رئیس بنیاد شهید برای تأمین اعتبار ساخت بیمارستان، ما هم قول داده ایم ظرف ۲.۵ سال این بیمارستان جدید به بهره برداری برسد. تا ۴ سال قبل بعضی از جانبازان شیمیایی به آلمان اعزام می شدند توکلی در پاسخ به این سؤال که آیا همچنان جانبازان ما برای مداوا به خارج از کشور اعزام می شوند یا خیر، عنوان کرد: تا ۴ سال قبل، بعضی از جانبازان شیمیایی به آلمان اعزام می شدند. این جانبازان برای ترمیم ضایعات ریه و فنر گذاشتن، به آلمان می رفتند که هم اکنون این مراقبت ها در بیمارستان ساسان انجام می شود و شاید بتوان گفت به صورت استثنا، سالی یکی دو نفر از جانبازان نیاز داشته باشند که به آلمان اعزام شوند. افزایش سن همراه با عوارض شیمیایی، سبب می شود این جانبازان گرفتار مشکلات بیشتری شوند وی، ماهیت صدمه های ناشی از بمب های شیمیایی را پیشرفت ضایعات ریوی دانست و اظهار داشت: افزایش سن همراه با عوارض شیمیایی، سبب می شود این جانبازان گرفتار مشکلات بیشتری شوند. رئیس بیمارستان ساسان به دوران کرونا و افزایش مراجعات جانبازان شیمیایی به بیمارستان اشاره نمود و اضافه کرد: در دوران کرونا، میزان مراجعات به ۲ تا ۳ برابر افزایش پیدا کرد، اما نکته قابل تأمل این است که میزان مرگ و میرها، نسبت به دوران پیش از کرونا هیچ تفاوتی نداشت. توکلی با تکیه بر مجانی بودن هزینه های درمانی جانبازان و ایثارگران و همینطور خانواده های آنها در بیمارستان ساسان، خاطرنشان کرد: این مزایا شامل تمامی جانبازان صفر تا ۷۰ درصد می شود و هیچ تفاوتی ندارد. وی با بیان ۱.۷ میلیون نفر زیر پوشش بیمه بنیاد شهید هستند، اضافه کرد: هزینه ای که بنیاد شهید برای یک جانباز در ماه اختصاص می دهد، ۴۰۰ هزار تومان است.
منبع: getpet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب