سازمان های جاسوسی آمریكا:
تغییر اقلیم سبب تنش جهانی خواهد شد
به گزارش حیوان خانگی بگیر سازمان های اطلاعاتی آمریکا در یک ارزیابی اخطار داده اند که تغییر اقلیم به تنش های فزاینده بین المللی منجر خواهد شد.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، گزارش "برآورد دستگاههای اطلاعاتی درباره تغییر اقلیم" که نخستین گزارش از این نوع است تأثیر شرایط اقلیمی بر امنیت ملی تا سال ۲۰۴۰ را بررسی می کند.
برپایه این گزارش، تغییر اقلیم سبب جدال میان کشورها در مورد چگونگی واکنش دادن به این تغییرات خواهد شد و می گوید که کشورهای کم درآمدتر بیشتر از دیگران تأثیر آنرا احساس خواهند کرد.
این گزارش همینطور در مورد خطرات به کارگیری فناوری های مهندسی زمین در آینده به صورت یکجانبه از جانب برخی کشورها اخطار می دهد.
این ارزیابی ۲۷ صفحه ای دیدگاه جمعی کلیه ۱۸ سازمان اطلاعاتی آمریکاست. این نخستین بار است که این سازمان ها تأثیر تغییر اقلیم بر امنیت ملی را بررسی می کنند.
این گزارش تصویری از عدم همکاری کشورها که به رقابت و بی ثباتی خطرناک منجر خواهد شد ترسیم می کند. این گزارش در آستانه اجلاس اقلیمی "کاپ ۲۶" گلاسگو که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در آن شرکت خواهد نمود منتشر می شود. هدف این اجلاس که در انتها ماه اکتبر آغاز می شود جلب همکاری بین المللی برای مقابله با گرمایش است.
این سازمان ها اخطار می دهند که برخی کشورها امکان دارد در مقابل میل به اقدام مقاومت کنند، و در این میان بیشتر از ۲۰ کشور هستند که برای بیشتر از ۵۰ درصد درآمد صادراتی خود به سوخت های فسیلی تکیه دارند.
این گزارش می گوید: "افت درآمد سوخت های فسیلی، کشورهای خاورمیانه را بیشتر از پیش تحت فشار قرار خواهد داد، درحالی که پیشبینی می شود این کشورها با آثار شدیدتر تغییر اقلیم مواجه باشند."
آنها اخطار می دهند که تأثیر تغییر اقلیم بزودی در اطراف جهان احساس خواهد شد.
کشورهای فقیرتر
سازمان های اطلاعات امنیتی آمریکا ۱۱ کشور و دو منطقه را بعنوان نقاطی که بخصوص انرژی، غذا، آب و سلامتی در آنها در معرض خطر است لیست می کنند. اینها عموما کشورهای فقیرتر هستند که توانایی کمتری برای انطباق با شرایط تازه دارند، که خطر بی ثباتی و مناقشه داخلی را در آنها بیشتر می کند. موج های گرما و خشکسالی ها سبب فشار بیشتر بر خدماتی مثل برق رسانی خواهد شد.
پنج عدد از این کشورها در جنوب و شرق آسیا قرار دارند - افغانستان، میانمار، هند، پاکستان و کره شمالی - و چهار کشور در آمریکای مرکزی و کارائیب هستند - گواتمالا، هائیتی، هندوراس و نیکاراگوئه. کلمبیا و عراق دیگر کشورهای این لیست هستند. آفریقای مرکزی و کشورهای کوچک در اقیانوسیه هم مناطق در معرض خطرند.
برپایه این گزارش خطر سرریز شدن بی ثباتی بخصوص به شکل سیل پناهجویانی که می تواند مرز جنوبی آمریکا را تحت فشار بگذارد وجود دارد.
نقاط بالقوه تنش زا
قطب شمال احیانا یکی از نقاط بالقوه تنش زاست، چون با کاهش یخ ها دسترسی به آن آسانتر می شود. با ذوب یخ ها امکان ایجاد مسیرهای جدید کشتیرانی و دسترسی به منابع ماهی در آنجا وجود دارد اما همین می تواند خطر سوءمحاسبه و درگیری نظامی را افزایش دهد.
این گزارش می گوید دسترسی به آب هم مشکل زا خواهد بود. در خاورمیانه و آفریقای شمالی، حدود ۶۰ درصد سطح منابع آبی فرامرزی است. پاکستان و هند از دیرباز بر سر منابع آب اختلاف داشته اند. در همین حال حوضه آبریز مکونگ می تواند سبب ایجاد اختلاف میان چین، کامبوج و ویتنام شود.
فناوری های آینده
خطر بالقوه دیگر این احتمال است که برخی کشورها راسا تصمیم به استفاده از مهندسی زمین برای مقابله با تغییر اقلیم بگیرند.
این شامل استفاده از فناوری های آینده مثل پراکندن ذرات انعکاسی در لایه های بالایی جو یا پخش ذرات برای خنک کردن اقیانوس در یک ناحیه خاص می شود که می تواند تاثیری خنک کننده داشته باشد.
اما اگر یک کشور تصمیم بگیرد تنها عمل کند می تواند سبب ایجاد مشکل در مناطق دیگر شود و خشم سایر ملل که نمی توانند خود در این حوزه کاری کنند را برانگیزد.
محققان در چندین کشور همچون استرالیا، چین، هند، روسیه، بریتانیا و آمریکا و همینطور اعضای اتحادیه اروپا مشغول بررسی این فناوری ها هستند اما هنوز نظم و مقرراتی جهت استفاده از آنها وجود ندارد.
این گزارش می گوید که راه هایی برای پرهیز از این آینده تیره وجود دارد. فناوری های پیشرفته، همچون استفاده قابل قبول از مهندسی زمین، همچون اینها هستند. یک سناریوی دیگر، بروز یک فاجعه اقلیمی است به صورتی که کشورها را به همکاری وادارد.
این گزارش نشان داده است که مبحث اقلیم حالا بخشی محوری از محاسبات امنیتی است و نه فقط مشکلات جاری را تشدید خواهد نمود بلکه دردسرهای تازه ای ایجاد خواهد نمود.
ارین سیکورسکی مدیر "مرکز اقلیم و امنیت" به بی بی سی اظهار داشت: "دولت ها بیشتر از پیش تشخیص می دهند که تغییر اقلیم بشکلی بی سابقه در حال عوض کردن منظره امنیت ملی است."
"ملاحظات اقلیمی را نمی توان از سایر نگرانی های امنیتی مثل رقابت با چین جدا دانست. این کشور با خطرات پیچیده اقلیمی روبروست، از بالا آمدن سطح دریاها که بر زندگی میلیونها نفر در شهرهای ساحلی تأثیر خواهد گذاشت تا سیل در نواحی داخلی که زیرساخت های انرژی را تهدید می کند و بیابان زایی و مهاجرت ماهی ها که امنیت غذایی اش را به خطر خواهد انداخت. یک استراتژی امنیت ملی که این فاکتورها را در نظر نگیرد پاسخ های غلطی به سوالات مهم درباره رفتار چین خواهد داد."
این ارزیابی تازه اطلاعاتی، مشکلات فاحش آینده را تشریح می کند. اما سوال واقعی این است که سیاستگذاران در آمریکا درباره اخطار سازمان های جاسوسی خود چه خواهند کرد.
منبع: getpet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب