آنچه باید درباره دفع صحیح ماسك بدانیم

آنچه باید درباره دفع صحیح ماسك بدانیم

یک متخصص بهداشت محیط تصریح کرد که در دوران همه گیری کرونا پسماندهای خانگی به علت وجود ماسک و دیگر اقلام آلوده بعنوان پسماندهای عفونی تلقی می شوند و برای دفع مناسب آنها هم باید به مردم آموزش داد و هم ساز و کار مناسب را در نظر گرفت.



دکتر امیرحسین نافذ در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه کرونا به ما آموخت که زندگی همه انسانها به یکدیگر وابسته است، اظهارکرد: همان گونه که در زدن ماسک برای خود و خانواده خود دقت داریم، باید در دفع مناسب و بهداشتی آن هم کوشا باشیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضمن اشاره به آغاز همه گیری کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹ و افزایش تدریجی استفاده از محصولات حفاظت فردی همچون انواع ماسک افزود: متاسفانه با وجود تلاشهای انجام شده در زمینه های درمانی، در حوزه پسماندهای کرونا به دفع مواد زائد ساخته شده توسط بیماران و افراد ناقل و سایرین کمتر توجه شده است.

وی با اشاره به اینکه ماسک ها بخشی از پسماندهای تولیدشده توسط افراد مختلف جامعه بخصوص بیماران هستند، تصریح کرد: جداسازی و دفع مناسب و بهداشتی ماسک ها یک لزوم است.

این مدرس دانشگاه ضمن اشاره به چاره بعضی شهرهای ایران همچون اصفهان و تبریز برای دفع بهداشتی این مواد زائد مانند استفاده از نایلون های قرمز رنگ مخصوص زباله بیماران کرونایی و یا نایلون هایی با نوشته مختص به بیماران کرونایی اظهارکرد: این موارد تا حدودی سبب بهبود وضعیت می شود اما نظارت کافی بر بیماران ترخیص شده از بیمارستان به سبب میزان رعایت موارد بهداشتی از طرف آنان وجود ندارد.

این عضو مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه جمعیت کره زمین هر دقیقه حدود ۲.۸ تا ۳ میلیون ماسک را دور می اندازند، اظهار داشت: تجزیه این حجم انبوه از ماسک ها، صدها سال طول می کشد و با این وجود هیچ راهکار مشخصی به جز جداسازی پسماند افراد بیمار و سالم ( احیانا ناقل) وجود ندارد.

این مدرس دانشگاه در ادامه با بیان اینکه جنس ماسک ها عموما از پلاستیک و منسوجات نیمه بافته و طبق مطالعات تولید آنها برابر با تولید بطری های پلاستیکی است، اظهار داشت: در واقع با وجود نبود دستورالعمل خاص برای بازیافت ماسک همانند بطری های پلاستیکی ماهانه حدود ۳ میلیارد ماسک وارد محیط می شود.

این عضو مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همینطور ضمن اشاره به اینکه قسمت های مختلف ماسک هایی از انواع N۹۵ از ترکیبات گوناگونی ساخته شده اند، اضافه کرد: ترکیبات مختلف سبب سخت شدن فرایند کنترل و بازیافت ماسک می شود و به همین علت به تولیدکنندگان سفارش می شود که ترکیبات ساده و تجزیه پذیری را در تولید ماسک ها به کار گیرند که علاوه بر تأثیر آن در فرایند دفع و بازیافت آسان، در حفاظت از بیمار و سالم نگه داشتن محیط زیست هم موثر باشند.

نافذ در ادامه ضمن اشاره به جدید بودن مبحث کرونا برای دانشمندان و ناشناخته بودن مکانیزم نحوه و مسیر تخریب اجزای پلاستیکی موجود در ماسک ها، پیشنهادهایی هم برای دفع مناسب آنها عرضه داد و اظهار داشت: وجود سطل های زباله پدالی در راه ورود و خروج ساختمان ها و منازل به سبب عدم تماس مستقیم با دست افراد، قرار دادن پسماند منازل در نایلون های دربسته به سبب عدم تماس پاکبانان و یا زباله گردها با آنها و استفاده از ماسک های پارچه ای دارای فیلترهای مناسب به سبب منطبق بودن با اصول زیست محیطی همچون این پیشنهادات است.

وی با اشاره به اینکه برپایه مطالعات اخیر انتشار ویروس از راه سطوح اهمیت کمتری نسبت به انتقال از راه ذرات تنفسی و هوابرد پیدا کرده است، اظهار داشت: با این حال، جمعیت نسبتا زیاد پاکبانان و زباله گردها در معرض خطر بیماری از راه تماس با ماسک های آلوده قرار دارند که آلودگی این افراد به ویروس می تواند سبب انتقال و شیوع بیشتر آن در جامعه شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همینطور با تکیه بر اینکه این روزها به دلیل همه گیری کرونا پسماندهای خانگی هم بعنوان پسماندهای عفونی تلقی می شوند، خاطرنشان کرد: در کنار قوانین و مقررات دفع پسماند و زباله های عفونی که از راه سازمان مدیریت پسماند و یا دستورالعمل های وزارت بهداشت اعمال می شود باید شهروندان هم آموزش کافی را در این راستا کسب کنند و توجه داشته باشند که هر یک از ما علاوه بر مسئولیت زدن ماسک در دفع مناسب آن هم مسئول هستیم.

وی در انتها اظهار داشت: با آموزش شهروندان جهت استفاده مناسب از تجهیزات حفاظت فردی در دوران این همه گیری و دفع مناسب و بهداشتی پسماندهای در ارتباط با آن، همینطور با رعایت اخلاق و تفکر زیست محیطی می توانیم جامعه شاداب و سالم تری را در کنار محیط زیست پاک و سالم داشته باشیم.





منبع:

1400/03/30
17:30:44
5.0 / 5
686
تگهای خبر: آموزش , بازیافت , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است