رشد بارش ها و امیدواری به نیروگاه های برق آبی
حیوان خانگی بگیر: حجم بارش های فصل پاییز ایران از شروع سال آبی ۹۸-۹۷ (اول مهرماه) تابحال به ۹۲.۱ میلی متر رسید. این در شرایطی است كه یكی از اشكالات این حوزه طی سال های گذشته، وضعیت ظرفیت نیروگاه های برق آبی بوده كه با تداوم این بارش ها می توان امیدوار بود كه در تابستان آینده از حداكثر ظرفیت این نیروگاه ها استفاده گردد.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، برمبنای آمار بارندگی تجمعی حوضه های آبریز درجه یك كشور، میزان بارندگی ها طی مدت مشابه سال آبی ۹۷-۹۶ در این حوضه ها، ۲۹.۴ میلی متر گزارش شده است.
این میزان بارش، از پارسال ۲۱۳.۳ درصد بیش تر شده و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۰ ساله از ۴۹.۳ درصد رشد برخوردار بوده است.
در این میان، از ۹۲.۱ میلی متر بارندگی ثبت شده در فصل پاییز، ۴۲.۸ میلی متر از اول تا ۳۰ آذرماه ثبت شده است، در حالیكه پارسال آذرماه در همین زمان فقط ۱۴.۷ میلی متر بارش داشته ایم.
طبق این گزارش، حوضه آبریز دریاچه ارومیه با ۹۴.۶ میلی متر بارش و حوضه مرزی شرق با ۱.۵ میلی متر به ترتیب از بیش ترین و پایین ترین میزان بارندگی حوضه های آبریز درجه یك برخوردار بوده اند.
برمبنای اعلام وزارت نیرو، میزان بارندگی سال آبی جاری در حوضه مرزی شرق ۳۸.۲ درصد كمتر از متوسط بلندمدت ۵۰ ساله گزارش شده است.
ایران در دهه گذشته با خشكسالی هیدرولوژیكی بسیار شدیدی مواجه بوده كه جبران این كمبودها خصوصاً در بخش آب زیرزمینی نیازمند زمان بسیار طولانی است. اگرچه وزیر نیروچندی پیش تاكید كرده كه با مدیریت صورت گرفته، از شرایط نامناسب آبی در تابستان عبور كردیم كه البته برنامه ریزی و مصرف صحیح آب در این حوزه گره گشاست اما مردم باید آگاه باشند كه تنش آبی همچنان پابرجا می باشد.
به قول مسئولان، باوجود بارش های اخیر، شاهد تداوم تنش آبی در ۳۳۴ شهر كشور هستیم كه نشان داده است باران ها تاثیر چندانی در بهبود وضعیت كم آبی كشور ندارد و لازم است تدابیر مدیریتی برای رفع تنش ها و چالش های موجود در حوزه آب اندیشیده شود.
در هر حال، طبق آمار كلی بارش ها در كشور كه از طرف مسئولان اعلام شده، به نظر می آید كه در فصل پاییز بارش ها به نسبت پاییز گذشته بیش تر است، اما احیانا طبق گفته های وزیر نیرو در زمستان چنین وضعیتی را نخواهیم داشت و مقداری از بارش های صورت گرفته، به سبب سال های خشكی كه پشت سر گذاشته ایم، برای جبران رطوبت از دست رفته خاك صرف میگردد.
بر این اساس، بااینكه بارش های اخیر مناسب بوده است، ولی با عنایت به خشكسالی های اخیر باید استفاده صحیح از منابع آبی مورد توجه مردم و مسئولان باشد چراكه درصورت خروج از چرخه خشكسالی، چندین سال طول می كشد تا منابع آبی مناسب را به دست بیاوریم و با وجود افزایش بارندگی های اخیر، در بخش تنظیم آب كشاورزی و آشامیدنی از سدها با كاهش روبرو می باشیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب