۱۱ نکته درباره ی چالش های ارزیابی محیط زیستی
حیوان خانگی بگیر: خیلی از پروژه هایی در کشور در سالهای قبل شروع شده اند که کاملاً سردرگم هستند برای اینکه ارزیابی های محیط زیستی خیلی شفاف درباره ی آنها اعلام نشده است. تعداد زیادی از این پروژه ها موجب لطمه به محیط زیست منطقه می شوند.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، گزارش ارزیابی پیش گیری از اثرات بالقوه پروژه ها پیش از اجرا است، بدین جهت دریافت مجوز زیست محیطی بسیار حائز اهمیت می باشد. اگر پروژه ای عوارض و تعارض های زیست محیطی داشته باشد مانند فعالیت در جنگل های هیرکانی، مجوز اجرای آنرا محیط زیست صادر نخواهد کرد. به جهت اهمیت مجوزهای ارزیابی زیست محیطی به ۱۱ نکته از محمود یزدان دوست - مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست - اشاره می کنیم:
*در یک سال قبل کمیته ارزیابی زیست محیطی طی ۳۱ جلسه ۷۲ گزارش مربوط به پروژه های مختلف را بررسی نموده است که از این بین با هشت پروژه موافقت شده، با ۳۰ پروژه موافقت مشروط شده، با ۱۰ پروژه مخالفت و برای ۲۴ پروژه نیز طرح مجدد تعریف شده است. تعدادی از این پروژه های مربوط به سالهای قبل بوده که برای هر گزارش ۵۵۰ نفر-ساعت صرف شده و مقرر است چالش های زیست محیطی هر استان جمع بندی و در یک سند به استانها ابلاغ شود.
*میادین نفتی سهراب در تالاب هورالعظیم مثالی برای این پروژه ها است. دو حلقه چاه توسط وزارت نفت بدون داشتن مجوز زیست محیطی حفر شد و بتازگی گزارش ارزیابی زیست محیطی آن به دست دفتر ارزیابی سازمان رسیده است. این پروژه با مقاومت ما رو به رو شده و دکتر سلاجقه - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - در این خصوص با وزیر نفت مذاکراتی داشته است تا تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود.
*تعیین تکلیف پروژه هایی که دارای پیشرفت فیزیکی هستند اما گزارش ارزیابی زیست محیطی ندارند، یکی از چالش ها در دفتر ارزیابی است. بارها مشاهده شده که برخی پروژه ها گزارش ارزیابی زیست محیطی را زمانی برای دفتر ارزیابی سازمان می فرستند که پیشرفت فیزیکی پروژه به ۵۰ یا ۶۰ درصد رسیده است. در حقیقت برخی پروژه ها بدون داشتن ارزیابی زیست محیطی کارشان را شروع می کنند و به اصطلاح می خواهند سازمان را در عمل انجام شده قرار دهند اما ما دراین زمینه تابع قوانین خود هستیم.
*ارزیابی زیست محیطی پتروشیمی بهبهان، یک روز پیش از کلنگ زنی به دفتر ارزیابی سازمان محیط زیست اطلاع رسانی شد و این پروژه هیچ مجوز زیست محیطی ندارد. این پتروشیمی یک صنعت آب بر و آلاینده است و دفتر ارزیابی سازمان با راه اندازی آن مخالف است. هم اکنون تنها کلنگ زنی این پروژه انجام شده و ما جلوی پیشرفت فیزیکی آنرا می گیریم.
*در روند اجرای هر پروژه وزارت صنعت، معدن و تجارت نوع تولید را می بیند اما سازمان محیط زیست ضوابط استقرار، پروسه تولید و میزان تولید را بررسی می کند که در این بخش با هم تناقض داریم و در صدد رفع آن هستیم.
*سال گذشته ۱۹ دستورالعمل همچون پرورش آبزیان، فعالیت معادن ذغال سنگ، تولید سیمان و گچ تهیه شد و مقرر است امسال هم یک سری دستورالعمل های جدید دیگر تهیه شود.
*با جلوگیری از اختصاص بودجه به ۴۱۱ پروژه فاقد مجوز زیست محیطی، مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان در بودجه کشور صرفه جویی شد.
*به روزرسانی مدیریت سبز نیز از دیگر کارهای دفتر ارزیابی است که تلاش می شود تا بر فناوری های نو تکیه شود.
*تأمین اعتبارات مالی از دیگر چالش ارزیابی های زیست محیطی است. در همه کشورهای دنیا ارزیابی هفت مرحله دارد اما در کشور ما تنها چهار یا پنج مرحله از آن اجرا می شود. در سازمان حفاظت محیط زیست مرحله مرور و مانیتورینگ را نداریم که دلیل آن کمبود اعتبارات است.
*سازمان محیط زیست در استانها نیروی کافی برای ارزیابی ندارد که این هم مشکل دیگری است.
*انتقال آب بین حوضه ای در تمام دنیا منسوخ شده است. یکی از موضوعات مهم درباب پروژه های انتقال آب، آب شیرین کن ها هستند که آلاینده های زیادی را تولید می کنند علاوه بر آن مسیر انتقال آب نیز به طور معمول به محیط زیست لطمه می رساند و چالش های اجتماعی را در پی دارد. مورد دیگر هدف از انتقال آب است که باید مشخص شود که به قصد تامین آب آشامیدنی است و یا موارد دیگر؟
منبع: getpet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب