محققان سنگاپوری می گویند؛
ارتباط آلودگی هوا با افزایش مبتلا شدن به سرطان ریه
محققان افزایش آلودگی هوا را با افزایش موارد آدنوکارسینوم ریه (شایع ترین نوع سرطان ریه) در سرتاسر جهان مرتبط دانسته اند.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، "آدنوکارسینوم ریه" نوعی سرطان است که مطالعات نشان می دهد عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی در آن نقش دارند، در حالیکه "کارسینوم سلول سنگفرشی ریه" (نوعی سرطان ریه) اغلب با سابقه مصرف سیگار مرتبط می باشد.
این مطالعه که با همکاری دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور و دانشگاه چینی هنگ کنگ انجام شد، نشان داد که افزایش ۰.۱ میکروگرم بر متر مکعب کربن سیاه که به نام دوده هم شناخته می شود، در جو زمین، با افزایش ۱۲ درصدی بروز آدنوکارسینوم ریه در سطح جهان مرتبط می باشد.
کربن سیاه آلاینده ای است که تحت گروه PM۲.۵ طبقه بندی می شود و تیم تحقیقاتی دریافتند که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ سالانه تا ۳.۶ میکروگرم در متر مکعب افزایش پیدا کرده است.
در همین حال، کاهش یک درصدی شیوع استعمال دخانیات با کاهش ۹ درصدی بروز کارسینوم سلول سنگفرشی ریه در سطح جهانی همراه بود. تعداد افراد سیگاری در سرتاسر جهان سالانه ۰.۲۶ درصد کاهش داشته است که در مجموع از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ نزدیک به شش درصد کاسته شده است.
به گفته محققان، سرطان ریه علت اصلی مرگ حدود ۱.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ بوده است.
پروفسور «جوزف سانگ»، سرپرست تیم تحقیق، اظهار داشت: «ما توانستیم تعیین نماییم که افزایش جهانی آدنوکارسینوم ریه احتمالاً با آلودگی هوا مرتبط می باشد. در دهه های گذشته مشخص نبود که چرا زنان و افراد غیرسیگاری بیشتری در سرتاسر جهان به سرطان ریه مبتلا می شوند. مطالعه ما به اهمیت عوامل محیطی در بروز انواع خاص سرطان ریه اشاره می کند.»
در این مطالعه داده های سازمان بهداشت جهانی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ در مورد سرطان های ریه تجزیه و تحلیل شد.
منبع: حیوان خانگی بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب