از زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به برق در كشور چه خبر؟
به گزارش حیوان خانگی بگیر مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اینکه هم اکنون تنها دو زباله سوز در کشور در زمینه تولید برق فعال می باشند، اظهار داشت: قانونی تحت عنوان «قانون کمک به ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی» برای پشتیبانی از تبدیل پسماند به انرژی در ایران به تصویب رسیده است.
حسن پسندیده در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت زباله سوزها و نیروگاه های تبدیل پسماند به انرژی در کشور اظهار نمود: در حال حاضر زباله سوزهایی در تهران و نوشهر با ظرفیتی حدود ۲۰۰ تن زباله در روز و تولید ۳ مگاوات برق در حال فعالیت هستند. زباله سوز ساری هم ظرفیتی حدود ۴۵۰ تن زباله در روز و تولید ۷ مگاوات برق را دارد.
وی ضمن اشاره به این که زباله سوز رشت هم با ظرفیت ۶۰۰ تن زباله در روز و تولید ۹ مگاوات برق به راه افتاده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقط دو زباله سوز تهران و نوشهر در مدار تولید برق هستند و سایر زباله سوزها هنوز به فاز تولید نرسیده اند.
پسندیده در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید برق از نیروگاه های زباله سوز در کشور پایین است، اظهار داشت: ازاین رو این زباله سوزها نمی توانند سهم مهمی در جبران کمبود برق در ایران داشته باشند اما به صورت کلی درصورتیکه سیستم های زباله سوز در کشور گسترش پیدا کنند و راندمان بالایی داشته باشند، می توانند با رعایت استانداردهای زیست محیطی بخشی از برق مورد نیاز کشور را تأمین کنند.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به این که در ایران به صورت متوسط ۷۰ درصد زباله های شهری از نوع آلی و زباله های تر و ۳۰ درصد آن زباله های خشک هستند، اظهار داشت: این درحالیست که این میزان در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بسیار متفاوت می باشد چونکه در این کشورها ۳۰ درصد زباله های خانگی و شهری ترکیبات آلی و زباله های تر هستند و در مقابل ۷۰ درصد آن زباله های خشک است.
وی افزود: از سویی دیگر زباله های تر به علت بالا بودن رطوبت در آنها قابلیت تبدیل به انرژی را ندارند. در بخش زباله های خشک هم آن بخش از زباله ها که قابلیت بازیافت را ندارند، تبدیل به انرژی می شوند. در حال حاضر میتوان اظهار داشت که فناوری تبدیل پسماند به انرژی در خیلی از کشورها توسعه پیدا کرده و به یکی از روش های مدیریتی برای پیشگیری از آلودگی دفع پسماندها و زباله های شهری تبدیل گشته است.
به گفته پسندیده ازاین رو میتوان اظهار داشت که سهم زباله های خشک دارای انرژی به علت تفکیک پسماند و بازگرداندن آنها به چرخه پایین است چونکه عمدتا زباله های قابل بازیافت انرژی زایی بالایی دارند اما باید توجه کرد که در کشور ما زباله های تر بخش بیشتری از تولید پسماند را به خود اختصاص داده اند.
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بهرحال ما در کشور در مراحل ابتدایی تولید برق از زباله هستیم، اظهار نمود: برای پشتیبانی از تاسیس نیروگاه های زباله سوز و خرید تضمینی برق از آنها، قانونی تحت عنوان «قانون کمک به ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی» با مشارکت بخش غیر دولتی به تصویب رسیده است که این قانون هم در مراحل ابتدایی اجرایی شدن قرار دارد.
منبع: حیوان خانگی بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب