امكان نجات نازك از قطع عضو وجود داشت

امكان نجات نازك از قطع عضو وجود داشت

به گزارش حیوان خانگی بگیر رئیس بیمارستان دامپزشکی دکتر فتاحیان ضمن اشاره به لزوم ایجاد خدمات اورژانس حیات وحش در کشور اظهار داشت: اگر نازک - ماده پلنگ ۵ ساله هرمزگان که در تله آهنی گرفتار شده بود - در ساعات اولیه حادثه به مراکز درمانی منتقل می شود، امکان نجات او از قطع عضو وجود داشت اما بعد از انتقال به تهران با بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که بهترین تصمیم قطع دست است.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا فتاحیان در نشست اطلاع رسانی درباره وضعیت«نازک» - ماده پلنگ ۵ ساله هرمزگان که ماه گذشته در تله آهنی گرفتار شده بود - ضمن اشاره به اینکه ما باید به راهکارهای به حداقل رساندن فاصله بین صدمه یک گونه و درمان آن بندیشیم و در این جهت اقدام نماییم، اظهار نمود: این مساله یکی از لزوم های خدمات اورژانس حیات وحش در کشور است. دستگاههای مسئول ازجمله سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان نظام دامپزشکی و حتی اورژانس کشور باید کمک کنند تا فاصله بین صدمه و درمان حیات وحش در کشور به حداقل برسد.

وی اضافه کرد: بسیاری سوال می کنند که چرا نازک - ماده پلنگ ۵ ساله هرمزگان که در تله آهنی گرفتار شده بود - یک دست خویش را از دست داد؟ در پاسخ به این باید توضیح داد که از روزی که این اتفاق برای پلنگ رخ داد تا زمانی که امدادگران بالای سر حیوان برسند حدود سه تا چهار روز طول کشید که فاصله زمانی بسیار زیادی برای درمان اورژانسی او بود.

فتاحیان با اشاره به اینکه مراکز درمانی دامپزشکی در نقاط مختلف کشور باید تجهیز شوند تا فاصله بین حادثه و درمان کمتر شود و الزاما تمامی گونه های صدمه دیده به تهران منتقل نشوند، خاطرنشان کرد: باید دید که آیا امکانات لازم برای تجهیز مراکز استانی فراهم است یا خیر؟ ما تا مشکل را شناسایی نکنیم نمی توانیم خدمات شایسته ای را ارئه دهیم.

این دامپزشک در ادامه اظهار داشت: نیاز است که مراکز استان ها در کشور ما به حداقل های ممکن برای درمان اورژانسی حیات وحش دسترسی داشته باشند و سازمان حفاظت محیط زیست حداقل بالگرد در اختیار داشته باشد یا از نیروهای مسلح در این حوزه کمک گیرد تا در شرایط اورژانسی بتواند به حیات وحش کشور کمک نماید و در کمترین زمان ممکن به نقاط صعب العبور برسد چونکه این پلنگ ماده صدمه دیده در نقطه ای صعب العبور از کوه قرار داشت و تا نیروهای انسانی به او برسند زمان زیادی هدر شد.

فتاحیان ضمن اشاره به اینکه یکی از راهکارهای حفظ حیات وحش کشور حل تعارضات و پرداخت خسارات به دامداران و کشاورزان است، اظهار نمود: از سویی دیگر زمانی که این پلنگ در تله گرفتار شد، این امکان وجود داشت که در ساعات اول او را نجات داد و کار به قطع شدن دست نمی کشید اما تله آهنی با نیروی زیاد روی بافت آن باعث کاهش خون رسانی شد ازاین رو زمانی که حیوان چندین ساعات و حتی چندین روز در تله گرفتار باشد، درمان پیچیده میشود.

وی با اشاره به اینکه اگر «نازک» در اسرع وقت به مرکزی درمانی منتقل می شد امکان حفظ دست او وجود داشت، خاطرنشان کرد: به هر حال با عنایت به وضعیت پلنگ تصمیم گرفتیم که دست را از کتف جدا و نیروی وزن را روی دست راست خنثی نماییم تا فشار کمتری به عضله ها وارد شود.

این دامپزشک در انتها با تکیه بر اینکه علم به ما اجازه برخوردهای احساسی نمی دهد و حفظ جان اولویت ما است، اظهار داشت: تمام هدف پزشکی این است که بیمار به زندگی نرمال خود برگردد؛ په با اندام و چه بی اندام. درحال حاضر هم بر مبنای پیگیری های ما همه رفتارهای پلنگ نرمال می باشد.





منبع:

1399/10/20
22:37:04
0.0 / 5
1339
تگهای خبر: پزشك , حفاظ , خدمات , دامپزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است