گزارش حیوان خانگی بگیر؛

چند درصد مردم ماسك بزنند كرونا مهار می شود

چند درصد مردم ماسك بزنند كرونا مهار می شود

به گزارش حیوان خانگی بگیر سفارش و تاكید بر استفاده از ماسك برای پیشگیری از انتقال بیماری كرونا، در شرایطی موثر خواهد بود كه سایر نكات بهداشتی را هم رعایت نماییم.



به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از مهر، پس از توفیق نسبی در مدیریت فصل اول طغیان و اپیدمی بیماری کووید ۱۹ در ایران و ورود به فاز بازگشایی مشاغل، صنوف و اماکن که مرحله فاصله گذاری هوشمند نام گرفت، این مهم با نوعی عادی پنداری شرایط و کاهش مراعات بهداشت فردی و عمومی در مناطق مختلف کشور روبرو گردید، موضوعی که طبیعتاً با عنایت به عدم مهار و حذف بیماری و ماهیت سریع الانتشار و سریع الانتقال آن عملاً از میانه خرداد ۹۹ خویش را به صورت افزایش تدریجی ضریب بازتولید ویروس در جامعه و صعودی شدن نمودار موارد ابتلای روزانه نشان داد.
این روند در خیلی از جوامع دیگر همچون ایالات متحده، فلسطین اشغالی، لوکزامبورگ و برخی کشورهای اروپایی هم به وضوح مشاهده شد، در حالیکه در بعضی کشورهای اروپایی و جنوب شرقی آسیا تابحال چنین بازگشتی به صورت معنادار مشاهده نگردیده است.
اطلاعات موجود کماکان از آن حکایت می کند که دو مسیر اصلی انتقال ویروس کووید ۱۹، تماس و قطرات تنفسی است.
قطرات تنفسی زمانی ایجاد می شود که فرد آلوده صحبت، سرفه یا عطسه کند و شخصی که در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد در معرض قطرات تنفسی عفونی خواهد بود. همینطور این قطرات امکان دارد بر روی سطوحی که ویروس بر روی آن زنده می ماند، فرود آیند. بنابراین، اشیا و سطوح تماس با فرد آلوده یا قطرات آلوده می توانند مسیر انتقال ویروس باشند. کما اینکه بخصوص در مکان های سربسته و بدون تهویه مناسب ویروس امکان دارد ساعاتی در هوای این مکان ها هم معلق بماند.
ناقلان ویروس کرونا
سازمان بهداشت جهانی گزارش هایی مربوط به انتقال ویروس کووید ۱۹ عرضه کرده و شواهد موجود از انتقال افراد دارای علامت، افراد دارای قبل از بروز علامت و افراد بدون علامت اما آلوده به کووید ۱۹ حکایت دارد. همینطور شواهد موجود نشان داده است که این بیماری، از همه این افراد و البته بیشتر توسط موارد دارای علامت منتقل می شود.
دوره نهفتگی یا کمون برای کووید ۱۹ به صورت متوسط بین ۵ تا ۷ روز در نظر گرفته شده است، اما می تواند تا ۱۴ روز هم طولانی شود. در این دوره، که به آن دوره پیش از علامت داشتن هم می گویند، افراد آلوده می توانند ناقل بوده و ویروس را به دیگران هم منتقل کنند در حالیکه شناسایی این افراد بسیار دشوار به نظر می آید. یافته های پژوهشی حاکی می باشد تست مولکولی برخی افراد بعد از ۱ تا ۳ روز از مواجهه با ویروس کووید ۱۹ و پیش از بروز علایم می تواند مثبت باشد. بنابراین، این امکان وجود دارد که افراد آلوده به کرونا بتوانند ویروس را حتی پیش از بروز علایم منتقل کنند. انتقال ویروس از فردی که علامتی ندارد هم از راه قطرات تنفسی یا از راه لمس اشیا یا سطح آلوده به ویروس صورت خواهد گرفت.
اهمیت استفاده همگانی از ماسک
کماکان راه های اصلی جلوگیری از ابتلاء به کرونا، بهداشت دست ها از راه شستن مکرر با آب و صابون یا ضدعفونی کردن با محلول های ضدعفونی کننده با پایه الکلی، فاصله گذاری فیزیکی (حداقل یک متر در فضای باز و دو متر در فضای بسته) و استفاده از ماسک (شامل انواع ماسک ساده پارچه ای یا ماسک جراحی) خواهد بود.
استفاده همگانی از ماسک در این مرحله یکی از اقدامات مهم پیشگیرانه است که می تواند شیوع برخی بیماری های ویروسی تنفسی همچون کووید ۱۹ را محدود نماید.
استفاده از ماسک به تنهایی برای تأمین سطح مناسبی از محافظت، کافی نیست و سایر اقدامات هم باید در کنار آن اتخاذ شود، لکن مطالعات انجام شده حاکی می باشد استفاده از ماسک حداقل ۴۰ درصد و در کنار سایر تمهیدات تا ۹۵ درصد از موارد جدید ابتلاء به این بیماری خواهد کاست. چنان که برآوردهای محققین نشان داده است اگر تنها نیمی از جمعیت از ماسک استفاده نمایند، به زودی نرخ باز تولید ویروس به یک و حتی کمتر از یک نزدیک شده و جامعه از وضعیت اپیدمی خارج شده و حتی به تدریج به کنترل و مهار بیماری نزدیک می شود.
مطالعات مربوط به بیماری های شبه آنفلوانزا و کرونا ویروس های انسانی نشان داده است که استفاده از ماسک حتی ماسک های پارچه ای ساده می تواند از انتشار قطرات عفونی از یک فرد آلوده به شخص دیگر و آلودگی احتمالی محیط توسط این قطرات تا حد زیادی جلوگیری کند. استفاده از ماسک توسط افراد سالم در تماس با بیمار در خانه هم می تواند بعنوان اقدامی پیشگیرانه مفید باشد.
ماسک لازم است اما کافی نیست
استفاده از ماسک در سطح جامعه اگر با نادیده گرفتن سایر اقدامات اساسی مانند رعایت بهداشت دست ها و فاصله فیزیکی و پرهیز از حضور در تجمعات غیرضروری، سبب ایجاد احساس امنیت کاذب شود قاعدتاً اثربخشی بهینه و مورد انتظار در جلوگیری از انتقال و شیوع بیماری را لزوماً نخواهد داشت.
از ابتدای انتشار ویروس کرونای جدید در جهان، مباحث مختلفی در زمینه آن عنوان شد که به مرور تغییر پیدا کرد، این مورد در حوزه علوم تجربی همچون طبابت و سلامت مبحث غریبی نیست. دانش تجربی حاصل انباشت تجارب و البته ابطال و تغییر و تحول مکرر گزاره ها و انگاره های علمی قبلی است.
ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن یک بیماری نوپدید به حساب می آید و دانش بشر بعد از گذشت چند ماه، متغیر بوده و البته شواهد و مستندات موجود هنوز نتوانسته به راهکار مؤثر و قطعی برای پیشگیری، درمان و مقابله با آن برسد و همین نشان دهنده علت برخی پیشبینی ها، برآوردها یا سفارش هایی است که امروز شاید با یافته های جدید، نادرست یا در اولویت بالاتر یا پایین تر، مهم تر یا کم اهمیت تر از آغاز راه مقابله با این بیماری به نظر برسد.
چنانکه سازمان جهانی بهداشت و مراکز مدیریت بیماری های واگیر خیلی از کشورها در هفته ها و ماه های نخست مواجهه با این ویروس به علل گوناگون اعلام نمودند که استفاده از ماسک فقط برای کادر درمان و افراد در معرض خطر و پرخطر سفارش می شود و به سایر افراد جامعه و جمعیت عادی، سفارش ای به استفاده از ماسک ندارند. شرایط امروز و تجربیات و شواهد فراهم آمده اما حاکی می باشد استفاده از ماسک به صورت همگانی بخصوص در مرحله بازگشایی که مبحث در خانه ماندن محوریت و امکان تحقق حداکثری گذشته را ندارد در کنار رعایت سایر نکات بهداشت فردی و عمومی اهمیت و ضرورتی اجتناب ناپذیر دارد.
مراکز تحقیقاتی و مؤسسات بین المللی سلامت همچون سازمان بهداشت جهانی از دولت ها خواسته اند برنامه مدونی برای تشویق شهروندان خود جهت استفاده از ماسک در مکان های عمومی تدوین کنند و همه مردم باید از ماسک استفاده کنند چونکه این وسیله می تواند از انتقال و انتشار ویروس کرونا ممانعت کند و به کنترل و مهار بیماری کووید ۱۹ منجر شود.
ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است و البته بزودی واکسن یا داروی قطعی هم نخواهد داشت بنابراین ضروریست در کنار سایر نکات بهداشت فردی و عمومی، هر فردی که از خانه خارج می شود، ماسک بزند. در این راستا بارها تاکید شده که هر کسی از خانه بیرون می آید باید ماسک داشته باشد اما بیشترین لزوم استفاده از ماسک در مکان های سربسته و مکان هایی است که فاصله گذاری فیزیکی به درستی قابل رعایت نخواهد بود.

1399/04/30
14:20:26
5.0 / 5
2106
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است