مهر دلایل پایین آمدن آمار میزان مرگ را بررسی می كند؛

كرونا چگونه موجب كاهش مرگ و میر شد؟

كرونا چگونه موجب كاهش مرگ و میر شد؟

حیوان خانگی بگیر: كارشناسان معتقدند كاهش آمار مرگ و میرها در ماه پایانی سال به سبب كاهش رفت و آمد و تردد افراد در سطح شهر بوده كه منجر به كاهش تصادفات و به تبع آن فوتی ها شده است.


خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: موضوع آمار مرگ و میر در كشور، با توجه به این كه ایران در منطقه ای بلاخیز قرار دارد و از طرف دیگر با آمار بالای تصادفات شهری و جاده ای نیز مواجه می باشد، در نتیجه میزان مرگ و میر در كشور، با توجه به این مسائل و البته بیماری هایی كه زمینه ساز مرگ های نابهنگام شده اند، به این وضعیت می رسیم كه هر ماه می توان پیش بینی نمود كه این آمارها افزایش نشان دهد. این در حالیست كه آمارهای اخیر سازمان بهشت زهرا (س)، نشان داده است كه در اسفند ماه ۹۸، این آمار كاهش داشته است. در همین حال، موضوع شیوع كرونا ویروس در كشور عنوان شد كه انتظار می رود آمار مرگ و میر نیز به تبع آن بالا برود. اما اینكه چه عوامل و مسائلی می تواند سبب شده باشد كه آمار مرگ و میر در ماه پایانی سال كم شود، سوالی است كه پاسخ آن به عوامل گوناگونی بستگی دارد. سعید خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س)، با اشاره به شیوع ویروس كرونا در كشور كه موجب مرگ و میر برخی از هموطنان شده است، در عین حال از كاهش موارد فوتی در تهران آگاهی داده و عنوان داشته است كه شاید یكی از علل كاهش مرگ و میر، رعایت و احتیاط از طرف مردم است. وی با بیان اینكه روزانه بطور میانگین ۲۰۰ مرگ و میر در بهشت زهرا ثبت می شود، اضافه كرد: سالانه ۶۰ هزار مرگ در بهشت زهرا ثبت می شود كه ۲۰ هزار مورد به شهرستان ها منتقل و مابقی در بهشت زهرا دفن می شوند. كاهش آمار فوتی ها در اسفند ماه خال، با اشاره به شیوع ویروس كرونا در كشور، اظهار داشت: خوشبختانه به رغم شیوع كرونا در كشور، آمار مرگ و میر روزانه كاهش را نشان میدهد كه می تواند ناشی از ملاحظات بهداشتی هموطنان باشد. در همین رابطه، سید حسن موسوی چلك جامعه شناس و رئیس انجمن مددكاران اجتماعی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر درباب آماری كه مدیر عامل سازمان بهشت زهرا در مورد كاهش آمار فوتی ها در اسفند ماه امسال در مقایسه با سال قبل عنوان كرده بود، اظهار داشت: این آمار برمبنای تعداد بازگشت كنندگان به بهشت زهرا بوده است و آمار كل كشور در آن مطرح نشده است.
رعایت بهداشت عامل درستی نیست اما كاهش رفت و آمدها و حضور مردم طی این مدت خود به خود موجب كاهش آمار تصادفات و حوادث جاده ای می شود كه این نكته می تواند دلیلی برای كاهش آمار مرگ و میرها باشد وی اظهار داشت: پس از یكی دو هفته از گذشت شیوع بیماری كرونا نمی توان اظهار داشت كه رعایت بهداشت فردی در این مدت كوتاه منجر به كاهش مرگ و میر شده است در صورتیكه آمار مرگ و میر ناشی از كرونا طی همین مدت در كشور بیشتر شده است بدین سبب رعایت بهداشت استدلال خوبی در این خصوص نیست. كاهش تردد در سطح شهر به سبب شیوع كرونا عاملی برای كاهش آمار فوتی این جامعه شناس با اشاره به اینكه كاهش تعداد مرگ و میرها در اسفند ماه برمبنای پژوهش علمی مطرح نشده است اشاره كرد: رعایت بهداشت عامل درستی نیست اما كاهش رفت و آمدها و حضور مردم طی این مدت خود به خود موجب كاهش آمار تصادفات و حوادث جاده ای می شود كه این نكته می تواند دلیلی برای كاهش آمار مرگ و میرها باشد.
موسوی چلك افرود: بر طبق آمارهای موجود روزانه ۵۰ نفر در تهران فوت می كنند كه ۱۵ تا ۱۶ نفر آنها به سبب تصادفات جانشان را از دست می دهند بنا بر این كاهش ترددها می تواند عامل مهمی در كاهش آمارها باشد. تأثیر كاهش اعمال جراحی
در همین حال ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشكان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بعنوان یك پزشك می توانم ادعا كنم كه چون بیمارستان ها در این ایام اعمال جراحی الكتیو انجام نداده اند و پذیرش بیمار غیر كرونایی نیز نداشته اند، می تواند به كاهش آمار مرگ و میر كمك كرده باشد. چون بیمارستان ها در این ایام اعمال جراحی الكتیو انجام نداده اند و پذیرش بیمار غیر كرونایی نیز نداشته اند، می تواند به كاهش آمار مرگ و میر كمك كرده باشد وی با گریز به چهار دهه قبل در یكی از كشورها كه پزشكان آن به مدت یك هفته اعتصاب كردند، اظهار داشت: همین مسئله موجب شد كه در آن مقطع آمار مرگ و میر در آن كشور ۱۰ درصد پایین بیاید. خسرونیا همین طور از كاهش ترددها و سفرهای درون شهری و برون شهری بعنوان یكی دیگر از علل پایین آمدن مرگ و میر یاد كرد و اضافه كرد: وقتی تردد كم باشد، تصادف هم كمتر می شود و در نتیجه آمار مرگ و میر كاهش پیدا می كند. بررسی ها نشان داده است كه حوادث ترافیكی و همین طور بیماری های قلبی، از عوامل مهم مرگ و میر در كشور است كه شیوع كرونا توانسته تا حدودی در كاهش مرگ و میرها تأثیر داشته باشد.
بطور قطع وقتی رفت و آمد كم می شود، تصادف هم كاهش پیدا می كند. از طرف دیگر، رعایت نكات بهداشتی توسط بیماران نیز بی تأثیر نیست. از همین رو، می توان اظهار داشت كه «كرونا ویروس» بهانه ای شد تا مردم قدری بیشتر به سلامت خود توجه نمایند. رعایت بهداشت فردی نیز تا حدودی در كاهش آمار مرگ نقش دارد
اینكه افراد بیمار متوجه باشند چگونه مراقب خود و دیگران بوده و اجازه ندهند بیماری آنها به دیگران منتقل شود و…، از نكات مثبت شیوع كرونا در كشور بوده است صادق صفایی كارشناس بهداشت محیط نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بررسی ها نشان داده است كه رعایت بهداشت فردی تأثیر بسزایی در كاهش بیماری ها و مرگ و میرها دارد. از همین رو، ویروس كرونا شاید با خطرات و نگرانی هایی برای آحاد جامعه همراه بوده است، اما نكته مثبت این بیماری، ارتقای سطح رعایت بهداشت فردی و جمعی در جامعه بوده است. اینكه افراد بیمار متوجه باشند چگونه مراقب خود و دیگران بوده و اجازه ندهند بیماری آنها به دیگران منتقل شود و…، از نكات مثبت شیوع كرونا در كشور بوده است. بنظر می رسد كه شیوع ویروس كرونا در كشور، می تواند زنگ هشداری به آحاد مختلف مردم باشد تا مراقب سلامت خود باشند و رمز این سلامتی هم، رعایت بهداشت فردی و جمعی است. باید عادت نماییم كه همیشه دست های پاكیزه و تمیز داشته باشیم. همانطور كه حالا به نظافت عمومی و پاكیزه نگه داشتن شهر توجه می نماییم، باید همین رفتار در وجود تك تك ما نهادینه شود. همانطور كه همگان خوب می دانیم، بیشترین هزینه های سلامت صرف درمان بیماری ها می شود. در صورتیكه می توان با یك دهم هزینه های درمان، برای بهداشت و پیشگیری، علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، خواهیم توانست از آمار بیماران كم نماییم. بر همین اساس، بحران كرونا را آویزه گوش قرار داده و مراقب باشیم تا چنین بیماری هایی تبدیل به بحران نشود.


منبع:

1398/12/21
23:55:58
5.0 / 5
2399
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
حیوان خانگی GetPet

حیوان خانگی بگیر


واگذاری حیوانات خانگی

getpet.ir - مالکیت محتوا و شکل سایت حیوان خانگی بگیر محفوظ است