سازمان جنگل ها قصد پرونده سازی برای مردم را ندارد
به گزارش حیوان خانگی بگیر فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها با اشاره به اینكه آتش سوزی عمدی و سهوی در جنگل ها و مراتع تخلف به حساب می آید، خاطرنشان كرد: در صورت وقوع آتش سوزی سازمان جنگل ها نسبت به تشكیل پرونده اقدام می كند و در محاكم قضایی این تخلف بعنوان جرم كیفری پیگیری خواهد شد البته سازمان جنگل ها به دنبال پرونده سازی برای مردم نیست اما حفظ عرصه های منابع طبیعی وظیفه شرعی و قانونی همه ما است.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایسنا، سرهنگ علی عباس نژاد در یك گفت و گوی تلویزیونی با مبحث حریق جنگل ها خاطرنشان كرد: امسال به علت بارش های خیلی خوب شاهد رویش گسترده پوشش گیاهی در سطح جنگل ها و مراتع هستیم. برپایه مستندات سال های گذشته در فصل گرما اساساً احتمال وقوع آتش سوزی وجود دارد. اگر امسال مسائل ایمنی و حفاظتی را رعایت نكنیم، احتمال افزایش سطح حریق وجود دارد.
وی با اشاره به اینكه سازمان جنگل ها اقدامات مناسبی برای جلوگیری از وقوع حریق و اطفای حریق انجام داده است، اظهار داشت: در سازمان جنگل ها مناطق بحرانی را شناسایی و به استان ها اعلام نموده ایم. خوشبختانه بین همه دستگاه ها برای پیشگیری از وقوع حریق و اطفای آن اجماع وجود دارد و همه دستگاه ها خویش را مسئول می دانند همینطور بخشنامه ای به استان های مختلف در مورد حریق ارسال كرده ایم. هم اكنون آمادگی صددرصدی برای استان ها بوجود آمده است و خوشبختانه توانسته ایم همه دستگاه ها را پای كار بیاوریم و حتی شورای حفظ جنگل در استان ها تشكیل شده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها اضافه كرد: به استان ها اعلام نموده ایم كه نسبت به جمع آوری شاخه های شكسته و هر چیزی كه پتانسیل حریق را بالا می برد، اقدام نمایند. افزون بر این امكانات ضروری برای اطفای حریق در محل فراهم گشته است تا از قبل وقوع حریق تهمیداتی اندیشیده شود.
عباس نژاد با تاكید بر این كه جنگل ها مورد بی مهری قرار گرفته اند، اظهار داشت: این اتفاق در حالی رخ داده است كه شاخ و برگ جنگل ها مایه تنفس و ریشه های آن عامل حفظ آب و خاك و حفظ رطوبت است. متأسفانه برخی عوامل سبب تخریب جنگل ها می شود. برای مثال هنوز در خیلی از استان ها نسبت به جمع آوری هیزم اقدام می شود و حتی اجرای برخی طرح های عمومی به جنگل ها صدمه می زند. افزون بر این آفات و بیماری درختان برای جنگل ها ایجاد مشكل كرده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها با تاكید بر این كه در زمینه قاچاق چوب مشكل داریم، اظهار داشت: شركت های مختلفی برای تولید كاغذ و چوب در كشور تاسیس و مشغول به كار شده اند اما هیچ برنامه ریزی برای تهیه مواد اولیه برای این شركت ها صورت نگرفته است و مجبور هستند مواد اولیه خویش را از جنگل ها تهیه كنند.
عباس نژاد با اشاره به كاهش ۵۰ درصدی سطح حریق در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ اظهار نمود: در سال ۹۶ ۱۷۸۰ فقره آتش سوزی صورت گرفت و ۹۵۰۰ هكتار از جنگل ها و مراتع گرفتار حریق شد این در شرایطی است كه در سال ۹۷ این رقم ها به ۱۳۰۰ فقره آتش سوزی و ۴۷۰۰ هكتار كاهش پیدا كرد. تلاش می نماییم امسال سطح حریق جنگل ها و مراتع كمتر از سال های گذشته باشد.
وی در ادامه با تاكید بر نقش اساسی مردم در كاهش خسارات های ناشی از حریق اظهار داشت: سال قبل حدود ۴۰ هزار اطلاع مردمی از راه سامانه ۱۵۰۴ داشتیم كه اساساً برای كنترل حریق كمك زیادی به ما كرد. مردم نقش بسیاری زیادی در پیشگیری و اطفای حریق دارند. سال قبل در آتش سوزی كه در كردستان رخ داد علاوه بر دو نیروی منابع طبیعی دو نیروی مردمی هم به شهادت رسیدند.
عباس نژاد با اشاره به بی توجهی برخی شهروندان در حفاظت از جنگل ها اظهار داشت: خاموش نكردن آتش و پرتاب ته سیگار به جنگل ها مقدمه آتش سوزی است. متأسفانه بعضی از شهروندان كه از آتش برای گرم كردن و پختن غذا استفاده می نمایند پیش از اطمینان از خاموش شدن آتش، محل را ترك می كند و همین مبحث احتمال آتش سوزی را بالا می برد.
وی در انتها با اشاره به كمبود نیرو برای حفاظت را منابع طبیعی كشور اظهار داشت: با اینكه ۱۴ سال از تشكیل یگان حفاظت سازمان جنگل ها می گذرد هنوز ساختار سازمانی برای این یگان وجود ندارد. از سازمان اداری و استخدامی درخواست دارم كه كمك كنند تا امسال ساختار سازمانی جنگلبانان را به تصویب برسانیم. اساساً این مورد سبب افزایش انگیزه جنگلبانان در حفاظت از عرصه های طبیعی خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب