مدیركل هواشناسی مازندران اعلام كرد:
افزایش مهاجرت ها به مازندران با تغییر اقلیم
به گزارش حیوان خانگی بگیر مدیركل هواشناسی مازندران با اشاره به اینكه تغییر اقلیم در كشور باعث افزایش مهاجرت به مازندران شده است، اظهار داشت: كوچك ترین آماری از مهاجرت های داخلی وجود ندارد.
سید محمد رضا رضوی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت اقلیمی و شرایط آبی این استان، اظهار نمود: وضعیت اقلیمی كشور به گونه ای است كه با وجود بارندگی های مناسب و كاهش مشكلات، با بارش 250 میلیمتری، تامین غذای 80 میلیون نفر، تحقق پذیر نیست.
وی با اشاره به اینكه كشاورزی سنتی، بهره وری پائین و مصارف در این حوزه بالا است و باید در ابتدا این مسائل را برطرف كرد، افزود: همواره در جلسات و همایش های حوزه آب، به دنبال راهكاری برای افزایش منابع آبی به منظور رونق كشاورزی هستیم اما راهكاری برای افزایش بهره وری عرضه نشده است.
مدیركل هواشناسی مازندران با اشاره به اینكه آمریكا قوی ترین اقتصاد و كشاورزی جهان را دارد، اشاره كرد: حداكثر چهار درصد "جی ام پی" ( تولید ناخاص ملی) آمریكا بوسیله محصولات كشاورزی و 96 درصد از منابعی دیگر تامین می شود.
هر روز اوضاع اقلیمی برای تامین آب آشامیدنی و بخش كشاورزی بدتر از گذشته می شود
رضوی با اشاره به اینكه برپایه مطالعات، هر روز اوضاع اقلیمی به لحاظ آب و كشاورزی بدتر از گذشته می شود، اظهار داشت: به سبب افزایش راندمان در كشاورزی، همچنان مشاهده می شود كه كشت دوم در اراضی شالیزاری صورت می گیرد این در شرایطی است كه با این عمل، منابع آبی كمتر از گذشته خواهد شد.
بارش ها دریاچه ارومیه و بختگان را پر آب نمی كند
وی با اشاره به اینكه بارندگی های امسال در سطح كشور مناسب ارزیابی شده است اما آیا با این بارش ها، دریاچه بختگان و ارومیه پر آب می شود، اشاره كرد: آسیبی كه طی سال های گذشته به منابع آبی كشور وارد شده است با بارش های چند میلی متری جبران نمی گردد.
مدیریت منابع آبی نداریم!
مدیركل هواشناسی مازندران با اشاره به اینكه بارندگی امسال در مازندران به چند دلیل مناسب بوده است، اظهار داشت: بارش برف در ارتفاعات و باران در پائین دست، شرایط آبی امسال مازندران را مناسب كرده است.
وی با تاكید بر اینكه باید مازندران را به قطب گردشگری كشور تبدیل كرد، اضافه كرد: مدیریت منابع آبی در مازندران وجود ندارد، وقتی در استانی آب برای كشاورزی وجود ندارد، نیازی به انتقال آن به سمنان نیست.
رضوی در بحث سودای انتقال آب، اضافه كرد: شاید این انتقال آب برای سمنان هم منافع چندانی به همراه نداشته باشد، سمنان هم جزئی از این كشور است و اگر صدمه ببیند، به مفهوم ایجاد مشكلاتی برای مازندران است، چونكه معتقدیم تمام كشور مانند اعضای بدن یكپارچه و یك كالبد است.
روستای هفتاد خانواری به ۴۷۰ خانوار رسیده و 400 خانوار آن غیر بومی هستند
وی درباره تاثیر تغییر اقلیم و كم آبی و مهاجرت به مازندران اظهار داشت: مهاجرت ها به مازندران اتفاق افتاده و همچنان در حال انجام می باشد اما اینكه گروه های مهاجر از چه استان ها و شهرهایی وارد مازندران شده اند معین نمی باشد و كوچك ترین آماری از مهاجرت های داخلی وجود ندارد این در شرایطی است كه روستای هفتاد خانواری به ۴۷۰ خانوار رسیده و 400 خانوار آن غیر بومی هستند.
مدیركل هواشناسی مازندران در پیشنهاد به بهبود وضعیت فعلی مهاجرت ها اظهار نمود: پیشنهاد من این است كه گروه های مهاجرت كننده را با چالش مواجه نماییم تا از این مهاجرت ها كاسته شود، هم اكنون كم آبی در استان گلستان منجر به این شده كه مهاجرت ها به مازندران صورت گیرد.
رضوی اضافه كرد: همانطور كه مشاهده می شود، مهاجرت به خارج از كشور هم با سخت گیری هایی صورت می گیرد بطوریكه كشورهای خارجی برای پذیرش مهاجر، ضریب هوشی افراد را می سنجند تا نسل های بعدیشان را نوابغ تشكیل دهند.
رضوی اشاره كرد: این اتفاق در مهاجرت های داخلی هم می افتد بطوریكه فرد یا گروه مهاجر بطور قطع توانایی مالی مناسبی دارد و می تواند در مازندران سرمایه گذاری های خویش را ادامه دهد، در این صورت، امكان دارد با این سرمایه گذاری، زمینه تسلط بر افراد استان را هم ایجاد كند و بدین ترتیب فرهنگ استان های دیگر بر مازندران غالب می شود و این امر تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: هم اكنون فرهنگ، پوشش و گویش در شهرستان نكا و یا آمل تاثیر پذیرفتگی كمتری نسبت به شهرهای نوشهر و چالوس دارد و این مهم به سبب حضور مسافران بی شمار و یا مهاجرت ها بوده كه باعث غالب شدن فرهنگ افراد غیر بومی بر مردمان برخی شهرهای استان است.
وی اظهار داشت: همینطور در مورد منابع طبیعی همچون دریا و جنگل، مردم بومی مازندران دغدغه هایی دارند كه در مهاجران كمتر دیده شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب