برنامه اقدام ملی حفاظت از فك خزری تدوین می گردد
به گزارش حیوان خانگی بگیر معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فك خزری اطلاع داد و اظهار داشت: با همكاری نهادها و ارگان های دریایی برنامه منسجمی برای حفاظت از فك خزری انجام می گردد.
به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، پروین فرشچی در نشست هم اندیشی و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فك دریایی هم افزایی بین تمامی ذینفعان برای تدوین و اجرای این طرح را ضروری دانست و اضافه كرد: فك گونه چتر بشمار می رود و نشانگر سالم بودن دریای خزر است و هم اكنون در سه استان ساحلی به ماهیگیران آموزش داده می شود كه با مشاهده فك چه اقداماتی باید صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه همه در حفاظت از فك خزری مسئول هستند، اظهار داشت: منقش شدن كشتی های كشتیرانی خزر به تصویر فك خزری اتفاقی پرارزش است.
همچنین داود میرشكار مدیر كل دفتر زیست بوم های دریایی در این نشست به فصل زایمان این گونه اشاره نمود و اظهار داشت: حدود ماه بهمن، فك های بالغ به سواحل شمالی خزر (روسیه و قزاقستان) سفر می كنند تا ماده های آبستن توله هایشان را روی سطوح یخ زده آب به دنیا آورند.
وی اضافه كرد: زندگی فك خزری را می توان به سه دوره تقسیم كرد، دوره اول مربوط به جفت گیری و فعالیت های تولید مثلی است، دوره دوم زمان موریزی این حیوانات و دوره آخر فصل مهاجرت و جستجوی غذا است. فك های خزری معمولا به دنبال غذا به بخش های میانی و جنوبی دریای خزر (از جمله آب های ایران، تركمنستان و جمهوری آذربایجان) مهاجرت می كنند.
وی تصریح كرد: این گونه در دنیا منحصر به فرد بوده و فقط در دریاچه خزر یافت می گردد. این حیوانات زندگی اجتماعی داشته و اغلب در دسته های بزرگ دیده می شوند.
مدیر كل دفتر زیست بوم های دریایی با تاكید بر كاهش تعداد این گونه طی چند سال قبل اظهار داشت: تعداد فك های خزری در كمتر از 30 سال 90درصد كاهش یافته است. آلودگی های نفتی، پساب های صنعتی (شامل فلزات سنگین)، سموم كشاورزی (انواع آفت كش ها)، زباله های رادیواكتیو، پساب و زباله های خانگی و آلودگی های صوتی (مثلا ناشی از فعالیت پالایشگاه نفت و گاز، تردد بی رویه ی قایق و شناورهای دریایی)، آلودگی های مختلف فك ها را مسموم و یا بیمار كرده و برخی سموم در بلند مدت سیستم ایمنی بدن فك ها را مقابل بیماری ها ضعیف می كنند و یا قدرت باروری شان را كم می كنند.
ایران بعنوان یكی از كشورهای حاشیه دریای خزر به منظور حفظ جان این گونه پرارزش بیمارستانی در استان گلستان تاسیس كرده است، همینطور با پیگیری های ایران، شكار این گونه ممنوع اعلام گردید.
نشست هم اندیشی و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فك دریایی با حضور پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی، داود میرشكار مدیر كل دفتر زیست بوم های دریایی، نمایندگان سازمان بنادر و دریا نوردی، سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، سازمان شیلات ایران، نیروی دریایی(ناوگان شمال)، ادارات كل حفاظت محیط زیست استانهای ساحلی شمالی، وزارت كشور و دكتر صیاد شیرازی از مركز حفاظت فك خزری ایران وكارشناسان محیط زیست دریایی، در سازمان محیط زیست برگزار گردید.
علمی 9014**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب