لاشه یك پلنگ در منطقه حفاظت شده كوسالان كردستان كشف شد
حیوان خانگی بگیر: سنندج - مدیركل حفاظت محیط زیست كردستان اظهار داشت: به دنبال گشت و پایش محیط بانان در منطقه حفاظت شده كوسالان، لاشه یك قلاده پلنگ در اطراف روستای عباس آباد در شهرستان سروآباد كشف شد.
به گزارش حیوان خانگی بگیر به نقل از ایرنا از روابط عمومی اداره كل حفاظت محیط زیست كردستان، فریبا رضایی روز پنجشنبه اظهار نمود: همیاران محلی و دوستداران محیط زیست منطقه اورامان خبر پیدا شدن لاشه یك گونه جانوری را اطلاع دادند كه در بررسی ها مشخص شد لاشه یك قلاده پلنگ است.
وی اضافه كرد: برای این شناسایی این گونه جانوری، ماموران یگان حفاظت محیط زیست سروآباد، مستقر در پاسگاه سرپیر به همراه سه نفر از افراد محلی دوستدار محیط زیست به محل اعزام شدند.
رضایی خاطرنشان كرد: بعد از بررسی كامل محل، اثری در خصوص استفاده از اسلحه، تله و یا هر وسیله دیگر در اطراف لاشه یافت نشد كه در بررسی های به عمل آمده توسط دامپزشكی، بخش زیادی از بافت های لاشه تجزیه شده بود و جنس آن مشخص نبود.
مدیركل حفاظت محیط زیست كردستان اظهار داشت: طبق این بررسی ها مشخص شد این قلاده پلنگ حدود چهار تا پنج ماه قبل بدلیل نامشخصی تلف شده است.
وی اضافه كرد: نتایج بیومتری صفات مورفولوژیكی این نمونه شامل طول بدن 135 سانتیمتر، طول دم 87 سانتیمتر، طول دست 45 سانتیمتر، طول پا 86 سانتیمتر، طول سر 35 سانتیمتر، طول كف دست 20 سانتیمتر، طول كف پا 15 سانتیمتر بود.
وی افزود: همینطور نمونه بافت پوست و مو از این گونه جانوری جهت انجام مطالعات مولكولی برداشت شده است.
رضایی خاطرنشان كرد: مشاهده لاشه پلنگ در منطقه حفاظت شده كوهسالان، نخستین مورد مستند از حضور گونه مذكور در منطقه است البته در سال های گذشته آثار و نمایه های مستقیم و غیرمستیقم (رد پا، خراش بر روی درختان، حمله به دام های اهلی) حضور پلنگ در منطقه مشاهده و گزارش شده بود.
وی اظهار نمود: با عنایت به ثبت حضور این گونه در منطقه كوسالان، توجه ویژه و حضور مداوم و سازنده ماموران اجرایی در منطقه، آموزش افراد محلی، كاهش تخریب زیستگاه و جلوگیری از احداث برخی راه های ارتباطی و مواصلاتی ضروری می باشد.
رضایی با اشاره به اینكه پیدا شدن این لاشه احتمال وجود تعداد دیگری از این گونه را در منطقه بیشتر می كند، اضافه كرد: این گونه یكی از مهمترین پستاندارن گوشتخوار منطقه است كه با عنایت به قرارگیری در بالای هرم چرخه غذایی حیات وحش، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد كه بدلیل رفتار خاص قلمرو طلبی آنها، معمولا در تراكم بسیار پایین یافت می شوند.
وی تصریح كرد: از منابع اصلی غذایی این گونه جانوری، كل و بز و گراز وحشی است كه در منطقه یافت می شوند.
پلنگ، جانوری از خانواده گربه سانان و كوچك ترین حیوان در بین سه گربه بزرگ (شیر و ببر) است.
زیستگاه پلنگ در گذشته از آفریقای جنوبی تا شبه جزیره كره را در بر می گرفت و این جانور در سراسر آفریقا و جنوب آسیا پراكنده بود اما تخریب زیستگاه و شكار، قلمرو این حیوان را به شدت كاهش داد و امروزه بیشترین تراكم پلنگ ها در جنوب صحرای آفریقاست.
اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست این حیوان را با عنایت به كاهش جمعیت و كاهش محدوده زندگی آن، در لیست گونه های در مرز تهدید به انقراض قرار داده است.
منطقه حفاظت شده شاهو و كوهسالان با مساحت 57 هزار هكتار در شهرستان های سروآباد، مریوان و كامیاران واقع شده است، این منطقه دارای تنوع زیستی بسیار بالایی بوده و معماری روستاهای داخلی این منطقه بخصوص در منطقه اورامانات شهرستان سروآباد به آن زیبای ویژه ای بخشیده است.
این منطقه بر مبنای مصوبات دولت در سال 1387 به جمع مناطق تحت مدیریت اداره كل حفاظت محیط زیست كردستان در آمده است.
در این زیستگاه تابحال 117 گونه پرنده، 23 گونه پستاندار، 17 گونه خزنده و 242 گونه گیاهی شناسایی شده است كه می توان به گونه های پرندگان شكاری سیاهگوش، قوچ و میش، كل و بز كوهی، خرس قهوه ای، سنجاب، كبك و پلنگ اشاره نمود.
/9102/3020
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب